VIZIUNE


Viziunea noastră este a unei Românii în 3D: democratică, dezvoltată și demnă formată din comunități cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectați la noua economie și implicați în societate.Viziunea-PACT.png


 << PAGINA ANTERIOARĂ | MĂ ABONEZ | PAGINA URMĂTOARE >>

DOCTRINA PACT 


VIZIUNE NAȚIONALĂ: România în 3D: democratică[1], dezvoltată[2] și demnă[3].

VIZIUNE LOCALĂ: Dezvoltăm comunități[4] cu putere de decizie, cu oameni dinamici[5], conectați la noua economie[6] și implicați în societate[7].


[1] România democratică înseamnă instituții funcționale, independente, reprezentative și stat de drept.


[2] România dezvoltată înseamnă oportunități, prosperitate și un nivel de trai european pentru toți cetățenii.


[3] România demnă înseamnă un partener egal și vector de influență în NATO și UE, și  comunități românești puternice în țară și în diaspora.


[4] Nu există țară dezvoltată care să nu se fi urbanizat mai întâi. Există o corelație statistică globală care arată că cele mai dezvoltate țări ale lumii sunt urbanizate, iar mărimea PIB-ului național este direct proporțională cu gradul de urbanizare. Suntem singura mișcare politică concentrată pe dezvoltarea regională a României: orașe dinamice și puternice, bine conectate la piețe interne și externe; comune și sate civilizate, cu infrastructură modernă și cu grijă pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor românești, ca parte a patrimoniului cultural european și global.


[5] Dacă populația scade din cauza emigrației, atunci politicienii greșesc. Trebuie să oferim șansa oamenilor să fie productivi, să își crească copiii și să își urmeze visurile în România. Doar atunci comunitățile noastre își vor atinge adevăratul potențial.


[6] Noua economie este bazată pe înaltă eficiență tehnologică. Asistăm la tranziția forței de muncă dinspre producția industrială clasică spre noi sectoare economice. Aceasta este a patra revoluție industrială din istorie, iar România trebuie să devină unul dintre liderii regionali și globali ai acestor evoluții. PACT este o mișcare civică și politică orientată spre viitor prin proiecte de dezvoltare și o atitudine pozitivă față un viitor asumat cu speranță și curaj.


[7] Politica cea mai importantă se face la nivel local, unde are impact direct asupra cetățeanului. Politica națională este suma politicilor locale și regionale. De aceea, democrația reală pornește de jos în sus, dinspre cetățean înspre instituții, dinspre local înspre național, pe baza noilor tehnologii și oportunități în contextul Revoluției Industriale 4.0.

 << PAGINA ANTERIOARĂ | MĂ ABONEZ | PAGINA URMĂTOARE >>