Vinerea Neagră a democraţiei: PACT va sesiza la AEP tentativa de mită electorală a PRU

Vinerea Neagră a democraţiei: PACT va sesiza la AEP tentativa de mită electorală a PRU

pru.stemaPlatforma Acţiunea Civică a Tinerilor va sesiza la Autoritatea Electorală Permanentă tentativa de mită electorală a Partidului România Unită. Pe site-ul său oficial, PRU a demarat o campanie intitulată “Black Friday la PRU” prin care promit “smartphoneuri Samsung, Iphone, Huawei, etc” celor care se înscriu în partid pe 18.11.2016, după orele 00:00. 

PACT consideră că prin această campanie, PRU încalcă din nou legea. Potrivit OUG 67/2012 privind modificarea art. 55 din Legea nr. 35/2008, “promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. (…)” Nu intră în incidenţa legii materiale electorale de propagandă “a caror valoare nu depaseste 10 lei fara TVA pentru fiecare articol, fara ca aceste bunuri sa poată fi alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice ori produse din tutun."

După ce au racolat mai mulţi politicieni cercetaţi penal de la alte partide, PRU a găsit o nouă modalitate lamentabilă de a-şi mări numărul de membri. În lipsa unui program politic serios şi coerent, Partidul România Unită preferă cumpărarea simpatiei votanţilor prin mijloace ilegale. 
Reamintim că Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la încălcarea legii şi a Constituţiei prin înfiinţarea grupării paramilitare denumite “Patrula lui Vlad Ţepeş”.

 

Sursă foto: Știripesurse

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.