Valentin Ștefan: PACT pentru România, PACT pentru români

Valentin Ștefan: PACT pentru România, PACT pentru români

download.jpg

PACT este primul partid construit de membrii generatiei tinere, profesionisti, cu legaturi puternice in diaspora. PACT este un partid creat pentru oameni, care isi propune sa renasca increderea romanilor intr-o Romanie demna si democratica.

In ultimii ani s-a tot vorbit de implicarea tinerilor in politica. S-a tot vorbit despre implicarea diasporei in politica romaneasca. S-a vorbit despre implicarea specialistilor in carmuirea tarii.

In ultimii ani s-a tot vorbit de implicarea tinerilor in politica. S-a tot vorbit despre implicarea diasporei in politica romaneasca. S-a vorbit despre implicarea specialistilor in carmuirea tarii.

Toate acestea se intampla incepand cu 31 ianuarie 2016. PACT este primul partid construit de membrii generatiei tinere, profesionisti, cu legaturi puternice in diaspora. PACT este un partid creat pentru oameni, care isi propune sa renasca increderea romanilor intr-o Romanie demna si democratica.

PACT isi propune sa depolitizeze institutiile publice, sa le profesionalizeze si sa le puna in slujba cetateanului. PACT este pactul nostru cu Romania, pactul celor care am muncit sa oferim cetatenilor un alt fel de partid. PACT este pentru romani si pentru Romania.

De-a lungul istoriei, au fost numeroase ocazii in care armatele si-au distrus singure proviziile si vasele eliminand in felul acesta orice optiune de retragere de pe campul de lupta. Unica sansa a soldatilor era victoria. Fara vase si fara provizii, soldatii stiau ca singura optiune de supravietuire era sa infranga armata adversa si sa ii ia proviziile.

Noua, majoritatea cetatenilor Romaniei, o clasa politica corupta, fara scrupule si fara principii, ne-a distrus posibilitatea de a ne retrage departe de politica.

Noi nu mai avem alta optiune decat sa mergem inainte, sa eliminam acest handicap al Romaniei ultimilor 26 de ani. Nu ne dorim bani si putere. Ne dorim o Romanie mai buna, o Romanie a cetateanului. Ne propunem sa actionam prin transparenta si sa oferim profesionalism pentru o comunitate demna, democratica si dezvoltata.

Romania in 3D, Romania de maine care ofera cetatenilor la fel de mult ca orice alta tara. O tara care nu pierde 4 milioane de cetateni in 10 ani, ci o tara in care cetatenii isi doresc si pot sa ramana.

Noi, cei din PACT, am pornit procesul de reformare a clasei politice. Noi, cei care pana de curand am fost Romania de maine, acum am devenit Romania de azi. Pentru noi, pentru pactul cu noi insine, pentru pactul cu Romania, acum incepe modernizarea unei clase politice oportuniste si egocentrice.

Partidele care ne-au "reprezentat" de 26 de ani au de ce sa le fie frica. Organizatii corupte, incapabile sa se reformeze, in criza de lideri si de idei, au de ce sa se teama. PACT este aici sa redea Romania cetatenilor.

Unii analisti considera ca partidele politice pot fi reformate din interior. In ultimii cinci ani, toate partidele de pe scena politica romaneasca au format aliante si au guvernat sub diverse forme impreuna.

S-au format partide din nemultumiti ai altor partide, au existat fuziuni si plecari in masa dintr-un partid in altul. Traseismul individual in Parlament, dar si la nivel local a atins cote nebunesti.

PACT este un partid pornit din necesitatea de a opri din desuetudine viata politica din Romania, de a implementa standarde de integritate si competenta. PACT isi propune sa ridice nivelul moral al unui grup social obligat sa slujeasca binele celor multi.

PACT uneste. Partidul nu este indreptat impotriva cuiva, PACT este pentru Romania si pentru cetatenii sai. PACT este pentru o Romanie puternica acasa si demna in lume. Uniti, impreuna, putem sa schimbam Romania incepand de acolo de unde sufera cel mai mult.

Valentin Stefan este specialist in due diligence, iar din 2015 este membru al Fundatiei CAESAR. Este licentiat in istorie la Universitatea Bucuresti si are un masterat in Studii Ruse de la UNC Chapel Hill. Valentin este originar din Bolintin Vale si locuieste in Washington DC

 

Sursa: ziare.com - http://www.ziare.com/politica/partid/opinie-politica-pact-pentru-romania-pact-pentru-romani-1406826

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.