Președinte PACT

Pariul generației noastre: România democratică, dezvoltată și demnă.
Sebastian Burduja 526.20pi

Sebastian Burduja


Activitatea lui Sebastian Burduja

  • wants to volunteer 2019-01-24 21:43:48 +0200

    Semnez

    Haideți să facem un PACT pentru România


    Vă puteți înscrie mai jos

     

    Îmi place voluntariatul.
  • signed PACT pentru Constituție 2018-06-06 15:30:39 +0300

    PACT pentru Constituție

    5 SEMNĂTURI

    PACT pentru Constituție

    În ultimii doi ani, actuala Constituție și-a arătat, cu adevărat, ineficiența. Procesele decizionale pe care le propune arhitectura constituțională au dus, în fapt, la următoarele situații:

    1. Prim-ministrul a fost schimbat pentru că așa a vrut șeful de partid care controlează majoritatea din Parlament, deși acesta a fost ales cu câteva mii de voturi la el în județ. Executivul reprezentat de Președintele ales cu 6 milioane de voturi are prerogative restrânse, în timp ce executivul reprezentat de Guvernul ales cu 3,5 milioane de voturi are toate prerogativele și deține toată puterea. În aceste condiții, principiul legitimității executivului nu mai este respectat. 
    2. La alegerile locale și parlamentare nu se aplică democrația, primarii sunt aleși și cu 15% din numărul de voturi, iar candidații independenți care au luat mai multe voturi decât partidele nu au intrat în Parlament. În aceste condiții, principiul îndeplinirii voinței majorității cu respectarea drepturilor minorității nu mai este respectat.
    3. Guvernul a încercat să controleze justiția, iar după ce nu a reușit, majoritatea parlamentară a pornit un război împotriva procurorilor care cercetează politicieni. De asemenea, Curtea Constituțională a fost infiltrată de foști politicieni care răstălmăcesc Constituția și dau hotărâri în funcție de interesele de moment, în loc să o apere. În aceste condiții, principiul separării puterilor în stat nu mai este respectat. 

    În aceste condiții, susținem modificarea Constituției pentru restabilirea democrației și introducerea următoarelor principii:

    1. Principiul legitimității executivului - Prim-ministrul să nu mai fie ales de o majoritate conjuncturală din Parlament sau susținut și manevrat de un șef de partid. Legitimitatea executivului provine din vot, iar puterea trebuie să o dețină persoana care obține 50%+1 din numărul de voturi ale cetățenilor, indiferent dacă direct (la persoană - regim prezidențial) sau indirect (la partid - regim parlamentar).
    2. Principiul majorității - Alegeri locale și parlamentare uninominale în două tururi prevăzute în Constituție, pentru a nu mai putea schimba legea după interesul de moment al partidelor.
    3. Principiul separării puterilor în stat - Activitatea procurorilor să se desfășoare sub autoritatea CSM și nu a Ministrului Justiției sau a unui alt politician. Curtea Constituțională să fie formată doar din judecători și nu din foști politicieni.

    Pentru a demara o campanie de strângere de semnături pentru modificarea Constituției în sensul celor de mai sus, trebuie să aflăm în ce măsură dorești și tu să funcționăm după aceste principii - legitimitate / majoritate / separația puterilor în stat. Pentru acest motiv, am inițiat o petiție pentru a strânge semnături online. Dacă vrei să pornim această dezbatere, semnează și tu și roagă-i și pe alți prieteni să semneze și trimite-le această petiție.


    SUSȚINE MAI JOS!

    Adaugă SEMNĂTURI
  • signed MOŢIUNE 2018-04-28 10:51:25 +0300

    MOŢIUNE

    7 SEMNĂTURI

    Moţiune civică de cenzură în 5 puncte:

    1. Solicităm în stradă demisia de urgenţă a Vioricăi Dăncilă din funcţia de prim-ministru.
    2. Facem apel la toate partidele de opozitie (PNL, USR, PMP), cât şi la partidele politice ALDE şi UDMR şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale să voteze orice moţiune de cenzură depusă în Parlament.
    3. Susţinem începerea negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare din care să nu facă parte PSD.
    4. Cerem liberalizarea urgentă a procesului electoral (alegeri locale în două tururi, eliminarea obligativităţii semnăturilor de susţinere şi eliminarea pragului electoral) inclusiv pentru alegerile europene.
    5. Solicităm stoparea urgentă a tuturor tentativelor de modificare a legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.
    Adaugă SEMNĂTURI
  • signed PACT pentru antreprenoriat 2017-11-27 19:47:49 +0200

    PACT pentru antreprenoriat

    E TIMPUL SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME


    145 SEMNĂTURI

    România nu se va dezvolta economic dacă statul nu va ridica povara fiscală de pe umerii celor care muncesc. Avem printre cele mai mari și mai complicate fiscalități din Europa. De asemenea, numărul de formulare și de drumuri la instituții publice este enorm atât pentru persoanele juridice cât și pentru persoanele fizice. Pe de altă parte, țări mai mici și cu resurse mai puține au reușit să implementeze un sistem fiscal suplu, simplu și au digitalizat întreaga administrație publică locală și centrală. În Estonia, singurele trei operațiuni care nu se pot realiza online sunt achizițiile de imobile, căsătoria și divorțul, și nu pentru că nu ar fi posibil ci pentru că au considerat că deciziile respective conțin o componentă emoțională și trebuie realizate în persoană.

    Dacă vrei să susții abolirea acestei birocrații de stat și implementarea unui sistem de taxe suplu care să ofere investitorilor români, străini și tuturor angajaților, o gură de aer proaspăt, vino alături de PACT și semnează.

    Adaugă SEMNĂTURI
  • @Tianu tweeted link to PACT pentru autostrăzi. 2017-11-27 19:45:50 +0200
    Semnează și tu un PACT pentru autostrăzi, pentru a reduce decalajul de infrastructură față de UE. http://www.pactpentruromania.ro/pact-pentru-autostrazi?recruiter_id=11612

    PACT pentru autostrăzi

    E TIMPUL SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME


     

    236 SEMNĂTURI

    România are nevoie de o rețea de 4.500 km de autostrăzi regionale. Acum nu avem nici 10% din ce e necesar. În afară de infrastructura susținută de Uniunea Europeană (TEN-T), avem nevoie de autostrăzi care să lege comunitățile mici de marile centre urbane. Nu trebuie să lăsăm comunități mai mici neconectate, pentru simplul motiv că sunt mai mici. Deci și un mic orășel din Moldova și un sat din Transilvania ar trebui să fie la 20 - 30 de minute de prima autostrada. Capetele autostrăzilor ar trebui să asigure minim 2 ieșiri la graniță pe toate punctele cardinale.

    Promovează și tu următoarele obiective naționale:

    1. PACT susține dezvoltarea urbană după deviza „O oră până la un mare oraș și o oră până la aeroport”.
    2. Dezvoltarea cât mai rapidă a Autostrăzii Pitești-Sibiu. Legarea Constanței de Arad este bună nu numai pentru Dacia ci pentru întreaga economie românească.
    3. Dezvoltarea Autostrăzii Iași-Oradea. Legarea Moldovei de Transilvania servește nu numai deziderate economice ci și geopolitice - trebuie să ducem autostrada la granița cu Republica Moldova.
    4. Dezvoltarea centurii Clujului. Clujul are o dinamică de dezvoltare foarte rapidă și are nevoie de astfel de investiții în infrastructura majoră pentru a-și susține creșterea în anii următori.
    5. PACT susține dezvoltarea Aeroportului Brașov. Densitatea aeroporturilor în Europa este mult superioară celei din România iar Brașovul are șansa să devină unul din cele mai importante noduri logistice și turistice ale țarii.
    6. PACT susține dezvoltarea Aeroportului Brăila-Galați - a doua ce mai mare zonă metropolitană din România, după București încă nu are un aeroport funcțional.

    Iar dacă locuiești într-un oraș mai mic din România și crezi că autostrada ar trebui să treacă și prin apropierea ta, lasă un comentariu mai jos, explicând situația. În EUROPA, în maxim 20 de minute ești pe autostradă.

    Adaugă SEMNĂTURI
  • signed SOLICITĂ SCUZE 2017-11-02 00:00:06 +0200

    SOLICITĂ SCUZE

    Solicită-i și tu lui Șerban Nicolae să-și ceară scuze pentru declarația inacceptabilă pe care a făcut-o.

    Şerban Nicolae a afirmat luni că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României şi că acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării, adăugând că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună.

    Declaraţiile lui Şerban Nicolae, făcute în cadrul Comisiei Juridice din Senat, nu doar că insultă cu bună ştiinţă memoria nenumăraţilor luptători care au ales rezistenţa anti-comunistă chiar cu preţul vieţii, dar reprezintă şi un fals istoric grosolan, după reţetele  sovietice. Fostul consilier al  lui Ion Iliescu pare să uite că regimul comunist a fost condamnat oficial de Preşedinţia României şi declarat drept ilegitim şi criminal.

    Vom transmite solicitarea de a-și cere scuze, alături de semnăturile online primite, la Cabinetul Senatorial al acestuia.


    SOLICITARE

    Stimate domnule Șerban Nicolae, senator al României pe mandatul 2016 - 2020,

    Prin prezenta vă solicităm să vă cereți scuze public pentru afirmațiile revoltătoare și inacceptabile cu privire la rolul pe care l-au avut partizanii români în istoria neamului nostru.

    În cazul în care refuzați acest lucru, vă cerem demisia din Parlamentul României!

    Adaugă SEMNATURI
  • signed Alegeri europarlamentare 2017-06-27 22:57:47 +0300

    Alegeri europarlamentare

    Pentru a participa la alegerile europarlamentare cu liste complete, trebuie să strângem peste 200.000 de semnături. Pentru că cel mai important actor civic și politic este cetățeanul, strângem aceste semnături la firul ierbii, în România profundă. De aceea, nu investim sume fabuloase pentru a strânge semnăturile într-o perioadă foarte scurtă, ci construim pas cu pas aceste liste.

    Înscrie-te și tu pentru a semna listele PACT pentru alegerile europarlamentare.

     

    24,228 SEMNĂTURI

    Semnătura ta ne va permite să prezentăm liste pentru alegerile europarlamentare din 2019, conținând cei mai competenți și mai curați candidați la Parlamentul European. Candidaturile vor fi supuse dezbaterii publice iar dacă devii pactist, vei avea ocazia chiar sa votezi un candidat sau altul, pentru a ocupa o poziție pe listă sau chiar să candidezi și tu.

    De asemenea, PACT supune dezbaterii publice și interne, întregul său program și toate deciziile importante luate de către reprezentanți.

    Conform legii alegerilor, tabelul conținând semnăturile trebuie să conțină următoarele date de identificare:

    Nume | Prenume | Adresă | Localitate | B.I. / C.I. | Data nașterii | Serie | Număr | CNP

    De aceea, te rugăm să îți verifici adresa de e-mail și să completezi formularul anexat.

    Adaugă SEMNĂTURI
  • published METODA in DESPRE NOI 2017-05-12 17:04:40 +0300