Sesizare la CCR privind legea alegerilor parlamentare

Sesizare la CCR privind legea alegerilor parlamentare

pactPlatforma Acţiunea Civică a Tinerilor şi candidaţii independenţi pe care îi susţine la alegerile parlamentare în 8 judeţe ale ţării, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat protestează vehement împotriva legii care reglementează alegerile parlamentare, care este nedreaptă, nedemocratică, neconstituţională.  

Legea privind alegerile parlamentare încalcă mai multe articole constituţionale. Astfel, prin numărul de semnături solicitate, se îngrădeşte dreptul fundamental de a fi ales atât pentru partide cât şi pentru candidaţii independenţi.

Legea impune un prag electoral de 5%, care nu mai există în nicio democraţie europeană consolidată şi care împietează însuşi scopul pentru care există partidele politice. Totodată, parlamentarii s-au poziţionat deasupra suveranităţii naţionale prin nerespectarea rezultatului referendumului din 2009.

În acest sens, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor a demarat procedura de consestare la Curtea Constituţională din România a legii privitoare la alegerea senatorilor şi deputaţilor. Astfel, PACT a depus marţi, 4 octombrie, o plângere prealabilă la Guvernul României prin care solicită revocarea hotărârii referitoare la stabilirea datei alegerilor parlamentare.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.