Şerban Nicolae jigneşte adevăraţii eroi români şi falsifică istoria naţională. Domnule senator, aşteptăm demisia dumneavoastră

Şerban Nicolae jigneşte adevăraţii eroi români şi falsifică istoria naţională. Domnule senator, aşteptăm demisia dumneavoastră

serban.nicolaeŞerban Nicolae a afirmat luni că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României şi că acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării, adăugând că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună.

 

Declaraţiile lui Şerban Nicolae, făcute în cadrul Comisiei Juridice din Senat, nu doar că insultă cu bună ştiinţă memoria nenumăraţilor luptători care au ales rezistenţa anti-comunistă chiar cu preţul vieţii, dar reprezintă şi un fals istoric grosolan, după reţetele propagandei sovietice. Fostul consilier al lui Ion Iliescu pare să uite că regimul comunist a fost condamnat oficial de către Preşedinţia României şi declarat drept ilegitim şi criminal. De asemenea, România a condamnat de curând doi foști torționari ai închisorilor comuniste, Alexandru Vișinescu și Ioan Ficior, acuzați de crime împotriva umanitații, acesta fiind un prim pas important pentru a le face dreptate zecilor de mii de victime ale regimului comunist.

 

Totodată, a pune pe acelaşi plan Statele Unite ale Americii, actualul partener strategic al României şi cea mai mare democraţie a lumii cu regimul totalitar al Uniunii Sovietice este o declaraţie iresposanbilă, de o gravitate uriaşă. 

Prin comportamentul său sfidător, domnul Șerban Nicolae demonstrează, încă o dată, că Partidul Social Democrat încă nu este dispus să se rupă de trecutul său și duce mai departe politica strămoşului său, PCR.

 

În contextul declaraţiilor de mai sus, făcute în calitatea de ales senator al României, domnul Şerban Nicolae le este dator familiilor partizanilor rezistenţei anticomuniste din munţi, torturaţi şi ucişi de comunişti, cu un gest minimal de restabilire a respectului faţă de tragedia acestora. PACT pentru România îi solicită aşadar lui Şerban Nicolae să-şi dea demisia din Parlamentul României.

 

Facem apel către instituţiile publice care au drept resposanbilitate documentarea şi expunerea crimelor regimului comunist să susţină şi să reitereze solicitarea noastră: Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, precum şi alte instituţii de profil.

 

 

“PACT pentru România susţine că partizanii rezistenţei anticomuniste din munţi sunt repere de curaj şi demnitate, adevăraţi eroi care au pierdut tot în numele libertăţii şi care au ales să moară în loc să se predea. Cea mai bună metodă de a le preţui şi cinsti memoria este de a le demonstra că sacrificiul lor nu a fost în van: putem face acest lucru alegându-ne conducătorii de care ei ar fi fost mândri – curaţi, demni şi cu dragoste de ţară, adică tot ceea ce Şerban Nicolae nu reprezintă”, a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PACT pentru România.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.