Senatul Imposturii: Partidele vechi apără plagiatorii și infractorii

Senatul Imposturii: Partidele vechi apără plagiatorii și infractorii

senatPartidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor consideră că prin ultimele decizii ale Senatului României actualii parlamentari au demonstrat încă o dată că preocuparea lor este protejarea infractorilor și nu reprezentarea corectă a cetățenilor României.

Prin votul de luni, cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea si completarea Legii educației naționale a fost respinsă. Astfel, plagiatorii de doctorate primesc un nesperat sprijin, universitățile căpătând mai multă autonomie, iar CNADTCU fiind scos din calcule și devenind doar instanță de apel. Votul a fost covârșitor în favoarea modificării Legii în acest sens, 90 de senatori votând pentru și doar 12 împotrivă. Lista celor care au votat această 'ordonanță a plagiatorilor' poate fi regăsită aici: http://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=e2775c77-7d57-4df7-aecd-ce22a6b765f7.

Totodată, marți, 11 octombrie 2016, Comisia juridică a Senatului a modificat OUG 24/2016 stabilind că persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare știintifică sau invenție față de reducerea de 20 de zile indiferent de numarul cărților scrise în inchisoare, asa cum hotărâse Guvernul României.

Atât protejarea plagiatorilor cât și ajutorul dat infractorilor din închisori sunt noi dovezi ale faptului că vechile partide sunt niște organizații care promovează IMPOSTURA. Preocuparea acestora este acoperirea infracțiunilor, fie că vorbim de furt intelectual sau de subterfugii pentru a scăpa de închisoare.

Ambele exemple sunt cazuri tipice ale înfrățirii toxice dintre PSD și PNL, aparent adeversari politici: la votul privind plagiatele, au votat și 12 senatori liberali din cei 30 prezenți, in ciuda faptului ca în sedinta Biroului Politic National al PNL care a avut loc luni se decisese ca votul va fi 'împotriva'. Totodată, patru senatori PNL s-au abținut, iar doi nu au votat.

În ceea ce privește votul din Comisia juridică în favoarea deținuților care scriu cărți, raportul a obținut unanimitatea membrilor prezenți.

'Este încă o dovadă că partidele vechi mimează opoziția și că adevărata schimbare a politicii românești se poate face doar cu oameni noi, din partide noi. PSD, PNL și restul partidelor vechi apără plagiatorii și infractorii.

În decembrie, trebuie să ne apărăm de ei', a declarat Sebastian Burduja, președinte PACT și candidat independent la Camera Deputaților.

*** PACT reunește 'tinerii' — nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit ? toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.