Scrisoare deschisă către toate formațiunile politice noi din România O ALIANȚĂ RESPONSABILĂ PRIN EGALITATE

Scrisoare deschisă către toate formațiunile politice noi din România O ALIANȚĂ RESPONSABILĂ PRIN EGALITATE

În contextul ultimilor ani în care civismul a început să se audă din ce în ce mai mult și mai asumat, mai responsabil

Urmare a alegerilor de la nivel local de anul acesta  și a rezultatelor deloc edificatoare pentru întreaga Românie, în ansamblul său,

Și a pericolului repetării acestor rezultate la alegerile parlamentare din toamnă,

Ținând cont de situația gravă cu care se confruntă partidele vechi şi nereformate, decimate de arestări și puneri sub acuzații în justiție, începând de la conducere, parlamentari, până la aleșii locali şi simpli membri de partid,

Dar, mai important pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare cetățean,

Observând pericolul economic ce pândește prin instabilitate și inconsistență țara noastră, prin neabsorbție de fonduri europene, printr-un climat politico-economic deloc responsabil și determinând nesiguranța investitorilor,

Și dată fiind lipsa totală de încredere a populației și a partenerilor internaționali în actuala clasă politică,

 

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor face un apel la unitate către toate formațiunile politice care au drept scop declarat reforma în politica țării noastre și a aparatului administrativ din  România,

În baza unor principii și valori comun asumate,

Prin responsabilitate,

Pe baze egale.

Ne dorim unitatea egală a forțelor politice noi care și-au spus cuvântul la locale,

Pentru participarea într-o alianță transparentă și echilibrată la alegerile parlamentare.

O astfel de unitate se poate asuma doar de pe picior de egalitate, între toți partenerii.

 

Am avut și încă avem numeroasele discuții pe tema alianțelor între partidele noi de pe scena politică.

Astfel am constatat că principalul obstacol care ar periclita o astfel de alianță este dorința unor formațiuni de a se poziționa mai bine decât ceilalți potențiali parteneri. Fiecare partid a încercat să se „vândă” mai scump, să reclame întâietate, atitudine care a dus la tergiversarea dialogului, deloc constructiv.

 

PACT crede cu tărie în puterea pe care o avem #împreună.

Credem că doar adunând laolaltă toate forțele noastre, ale celor ce doresc schimbarea din rădăcini a politicii românești, avem o șansă reală de a atinge un asemenea scop ambițios.

Dar, pentru a putea realiza o alianță națională în acest sens, este nevoie să pornim cu toții #împreună, ca partide egale.

 

Toți partenerii pe care-i vom strânge în jurul acestei idei vor fi egali. Niciunul nu va avea un cuvânt mai greu de spus decât altul, doar pentru că are membri mai mulți, consilieri mai numeroși sau sedii mai mari. Fiecare are relevanța sa, resursele sale, impactul său major: fie că este la nivel local sau național, fie că este prin expertiză sau determinare și pasiune, fie că este prin tineri sau generațiile părinților noștri. Ne dorim un PACT al TUTUROR OAMENILOR LIBERI, PENTRU O ROMÂNIE VERDE, o Românie fără corupție în toate manifestările sale, o Românie SALVATĂ de starea ei prezentă, O ROMÂNIE MAI DEMNĂ, MAI DEZVOLTATĂ și MAI DEMOCRATĂ... ROMÂNIA TUTUROR ROMÂNILOR.

Am reușit să găsim partide care vor un astfel de parteneriat

Și ne dorim să adunăm laolaltă toate formațiunile care-și propun să facă o schimbare reală, de durată în modul în care România este condusă.

 

Primul pas l-am făcut prin deschiderea listelor de candidați, atât la locale cât și la parlamentare, către candidați independenți (și competenți) din țară – vezi campania www.candidez.eu.

 

Suntem dispuși să susținem orice candidat din exteriorul partidului, ca egal al oricăui membru de partid, atât timp cât își dovedește competența.

 

Al doilea pas îl facem acum, renunțând la orgolii de orice fel și la interese partinice

Pentru un bine mai mare

Binele tuturor.

 

Alianța celor egali începe de azi!

Vă chemăm, ca parteneri egali, cu aceleași drepturi și responsabilități,

Alături,

Pentru a schimba politica românească!

 

 

Semnat,

 

Echipa PACT

 

 

 

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.