Scrisoare deschisă Domnului Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor,

Scrisoare deschisă Domnului Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor,

dragnealiviuPACT pentru România salută eforturile Dvs. de promovare şi creştere a vizibilităţii judeţului Teleorman pe care le-aţi întreprins atât în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, cât şi de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremier sau preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În acest sens, considerăm că una dintre resursele naturale cele mai de preţ ale Judeţului Teleorman este Insula Belina, iar iniţiativa de valorificare a potenţialului său turistic este una lăudabilă. Astfel, PACT pentru România şi-a exprimat intenţia de a veni în întâmpinarea  acestui demers prin organizarea unui concurs de pescuit pe Insula Belina,  intitulat “Prinde peştele cel mare”.

Concursul de pescuit se doreşte a fi un eveniment public de amploare prin care se doreşte încurajarea turismului în zonă, cât şi a pescuitului sportiv ca metodă de petrecere a timpului liber. Accesul este liber pentru toţi pescarii amatori, cât şi pentru simpli participanţi sau reprezentanţi ai presei. Până acum, peste 300 de cetăţeni care vă împărtăşesc pasiunea pentru pescuit şi-au manifestat dorinţa de a participa la acest eveniment. 

PACT pentru România s-a adresat în acest sens Consiliului Judeţean Teleorman, care a i-a comunicat însă că suprafaţa de lac de pe Insula Belina a fost închiriată companiei SC Tel Drum SA şi nu se poate pescui acolo fără acordul acesteia. Ulterior, ne-am adresat companiei SC Tel Drum SA, care a refuzat organizarea concursului, invocând “configuraţia naturală a malurilor”.

Domnule Preşedinte, ne adresăm Dvs. în speranţa de a clarifica o situaţie care poate creea confuzii nedorite, inclusiv pentru imaginea Dvs. publică. Întrucât toate presupusele legături pe care le-aţi avea cu compania Tel Drum sunt simple speculaţii, care nu au fost dovedite niciodată, dorim să apelăm la autoritatea atât morală cât şi instituţională pe care o reprezentaţi pentru a ne sprijini în demersul nostru de organizare a Concursului de Pescuit “Prinde Peştele cel Mare”, în numele celor peste 300 de cetăţeni şi pentru binele judeţului Teleorman. În cele din urmă, scopul nostru, ca şi al Dvs., este de facilita accesul cetăţenilor pe Insula Belina, care este liber şi neîngrădit, aşa cum aţi declarat şi Dvs. în mai multe rânduri (inclusiv în cadrul unei emisiuni de televiziune).

Luând în considerare pe pasiunea Dvs. recunoscută pentru pescuit, ne-ar face o deosebită plăcere pentru a vă adresa invitaţia noastră de fi oaspetele de onoare al concursului.

Cu consideraţie,

Echipa PACT

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.