Românii din străinătate, batjocoriţi din nou. PACT solicită retragerea lui Teodor Meleşcanu de la Ministerul de Externe

Românii din străinătate, batjocoriţi din nou. PACT solicită retragerea lui Teodor Meleşcanu de la Ministerul de Externe


melescanuPlatforma Acţiunea Civică a Tinerilor solicită Coaliţiei PSD-ALDE să renunţe urgent la numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de Minstru de Externe.  Prin acţiunile sale din mandatul precedent, Teodor Meleşcanu se face vinovat de încălcarea dreptului la vot al românilor din străinătate la alegerile prezidenţiale din anul 2014.

Reamintim că domnul Meleşcanu şi-a dat demisia la acel moment din funcţia de Ministru de Externe, asumându-şi organizarea dezastruoasă a acelui scrutin. 

“Nu toţi românii din străinătate şi-au exercitat dreptul de vot şi acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, îmi asum responsabilitatea şi îmi voi depune mandatul”, a concluzionat atunci Teodor Meleşcanu

Din cauza refuzului domnului Meleşcanu de a suplimenta numărul de secţii de votare, mii de români din străinătate au stat ore-n şir la coadă, fără a reuşi să voteze şi fiindu-le încălcat astfel unul dintre cele mai importante drepturi dintr-o democraţie.  Acesta se face mai vinovat chiar şi decât predecesorul său Titus Corlăţean, deoarece deşi ştia prezenţa aproximativă la vot în urma organizării primului tur a refuzat să ia măsuri pentru desfăşurarea normală a procesului de vot.

Totodată, PACT cere retragerea tuturor miniştrilor cu probleme în justiţie din noul Guvern al României. Este de neacceptat ca ţara noastră să fie condusă şi reprezentată de politicieni cercetaţi penal.

PACT va monitoriza în următoarea perioadă activitatea tuturor miniştrilor din noul Guvern al României şi va semnala public orice abuz sau încălcare a promisiunilor din campania electorală.

 

Sursă foto: contributors.ro

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.