România #pebune: PACT este primul partid politic care şi-a lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare

România #pebune: PACT este primul partid politic care şi-a lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare


pactÎn cadrul unui eveniment inedit care a avut loc duminică, 18 septembrie 2016, la Hub44, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor a anunţat candidaţii pe care îi va susţine la alegerile parlamentare din 11 decembrie. 

Întrucât regulile jocului făcute de partidele vechi impun un prag electoral de aproape jumătate de milion de voturi, PACT şi-a asumat o strategie inovatoare prin care va participa la alegerile parlamentare susţinând candidaţi independenţi în mai multe circumscripţii: Bucureşti, Constanţa, Neamţ şi Diaspora.  De asemenea, la evenimentul de duminică,  PACT a lansat un apel către toţi candidaţi independenţi #pebune din ţară să se alăture acestui demers. PACT are drept deziderat înnoirea clasei politice şi încurajarea implicării cetăţenilor oneşti şi competenţi în arena publică, dovadă fiind şi amplul program candidez.eu desfăşurat cu ocazia alegerilor locale. Totodată, având în vedere constrângerile legale, PACT a decis să participe cu liste complete în judeţele Teleorman şi Giurgiu pentru a evita radierea partidului.

 

O echipă de profesionişti recunoscuţi în domeniile în care activează, candidaţii PACT sunt personalităţi publice care nu au mai făcut politică până acum. Sunt oameni care au avut un impact major din societatea civilă şi vor să facă împreună o Românie pe bune. PACT şi-a prezentat priorităţile programului său politic care vizează măsuri concrete în 12 domenii prioritare inclusiv teme noi pe agenda publică, precum reformarea amplă a sistemului educational prin desfiinţarea inspectoratelor şcolare, organizarea de concursuri transparente și obiective pentru toți funcționarii publici, salarizare bazată pe performanță, privatizarea asigurărilor de sănătate şi stimularea culturilor agricole cu valoare adăugată mare, competitive la nivel global. Mai multe detalii despre soluţiile PACT pentru o Românie pe bune găsiţi aici: http://romaniapebune.eu/solutii-pe-bune/

La eveniment au participat peste 150 de persoane: membri şi simpatizanţi PACT, reprezentanţi ai presei şi formatori de opinie sau simpli cetăţeni, care au asistat la scurte discursuri ale candidaţilor, dar şi la momente muzicale.

 

  • Bucureşti:

Vişinel Bălan, candidat la Camera Deputaţilor, este vocea copiilor instituţionalizaţi. Provenind din sistemul de protecţie al copilului, Vişinel a decis să îşi dedice timpul şi energia tinerilor instituţionalizaţi, sprijiniindu-i să înceapă o viaţă independentă. În prezent este preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi şi al Asociaţiei Desenăm Viitorul Tău.

Mai multe detalii aici.

Marian Staş, candidat la Senat, este expert în educaţie. Marian este cea mai puternică voce din mediul public care susţine reforma profundă a sistemului de învăţământ. În prezent este cadru didactic asociat la Universitatea Bucureşti şi la Harvard Kennedy School (programul de vară).

Mai multe detalii aici.

  • Neamţ:

 

Sebastian Burduja, candidat la Camera Deputaţilor, este expert în dezvoltare. După ce a absolvit universităţile Stanford şi Harvard din Statele Unite, Sebastian a lucrat 3 ani de zile pe proiecte de dezvoltare în sectorul privat, la o importantă firmă de consultanţă şi la Banca Mondială. Este fondatorul Ligii Studenţilor Români în Străinătate şi al Fundaţiei Caesar. Sebastian s-a întors definitiv în România pentru a contribui la dezvoltarea României pe bune. În prezent este preşedintele Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor.

Mai multe detalii aici.

Andrei Carabelea, candidat la Senat, este apărătorul mediului. Andrei a profesat în domeniul privat timp de 8 ani în managementul afacerilor și în implementarea de proiecte cu fonduri nerambursabile. Este fondatorul Asociaţiei Sens Civic, care militează pentru educarea spiritului civic şi protejare a mediului. Fost profesor de franceză, Andrei a ales să-şi dedice timpul construcţiei unei Românii curate.

Mai multe detalii aici.

  • Constanţa:

Gabriel Cateliu, candidat la Camera Deputaţilor, este voluntarul comunităţii. Gabi a înfiinţat asociaţia caritabilă Community Aid, prin care ajută mii de copii şi persoane defavorizate din judeţul Constanţa şi nu numai. A decis să se implice în politică pentru a lupta pentru oamenii din Constanţa şi nu pentru interesele ascunse ale altcuiva.

Mai multe detalii aici.

  • Diaspora:

 

Alexandru-George Lazăr, candidat la Camera Deputaţilor, este avocatul diasporei. Persoană integră şi onestă, de un profesionalism indubitabil, Alex cunoaşte bucuriile şi necazurile oamenilor din diaspora personal. Este un avocat şi profesor universitar premiat internaţional, care îşi doreşte să îşi folosească experienţa în favoarea românilor din străinătate.

Mai multe detalii aici.

Anton Deleu, candidat la Camera Deputaţilor, este vocea românilor din Republica Moldova. Anton a ajuns în acest an la concluzia că numai prin implicare problemele comunităţii pot fi rezolvate. El face parte din cei 500.000 de moldoveni care şi-au redobândit în ultimii 25 de ani cetăţenia română şi este hotărât să le reprezinte interesele în Parlamentul României.

Mai multe detalii aici

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.