Rezultat istoric pentru PACT la primele alegeri locale

Rezultat istoric pentru PACT la primele alegeri locale

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) a obținut un rezultat istoric la primele alegeri la care a participat. După doar două luni de la înregistrare, PACT a câștigat mandate de consilieri locali în toate regiunile istorice ale țării, depășindu-și obiectivele asumate.

Astfel, PACT a obținut 12 mandate de consilieri locali, în 4 dintre cele 10 localități în care a avut candidați. În trei dintre acestea, PACT s-a impus drept principala forță de opoziție în raport cu PSD și PNL (locul doi la Tortoman, Tămășeni-Adjudeni și Bolintin Vale). Și în alte localități precum Roșiorii de Vede, Doljești, Piatra Neamț și Câmpulung Moldovenesc PACT a surclasat alte formațiuni politice vechi. Mai mult, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor a fost foarte aproape de a câștiga și funcția de primar al comunei Tortoman, jud. Constanța: candidatul Gabriel Cateliu, susținut de PACT, s-a clasat pe locul al doilea, la o diferență de doar 7 voturi față de locul întâi.

Reușita PACT este cu atât mai importantă cu cât candidații noștri au participat în competiția electorală în comunități mici, dominate în ultimii 26 de ani de partidele vechi. Este pentru prima dată când un partid nou reușește să devină principalul concurent pentru PSD sau PNL. Pe lângă resursele de timp extrem de limitate (două luni de la înregistrarea oficială ca partid) și echipele de campanie restrânse, resursele materiale ale PACT au fost net inferioare altor formațiuni noi sau vechi. Astfel, bugetul total de campanie al PACT pentru alegerile locale a fost mai mic de 10.000 de euro. În fața unor mașinării de partid bine finanțate și organizate, vocea PACT s-a făcut auzită de către zeci de mii de români, care au răspuns apelului pentru o altfel de politică.

„Rezultate acestor alegeri și scorurile excelente obținute de PACT arată încă o dată că adevărata schimbare a României va porni din comunitățile mici, din provincie și nu neapărat din București sau din marile municipii. Pentru o shimbare adevărată este nevoie ca România profundă să capete încredere în partide, în democrație și mai ales, în șansele ei. Iar acest lucru nu se poate face decît prin promovarea unei noi generații de lideri politici, competenți și integri în toată România,” a declarat Sebastian Burduja, președintele PACT.

PACT a demonstrat în aceste alegeri că a contat acolo unde a participat. Acum PACT are ocazia istorică de a-și pune în aplicare programul și de a deschide politica și administrația pentru cetățeni. Consilierii locali ai PACT vor demonstra că administrația locală poate fi condusă și prin implicarea directă a oamenilor și că PACT va fi un partid care va face politică pentru cetățeni, nu pentru politicieni. PACT își reafirmă angajamentul de a duce la îndeplinire Pactul pentru cetățeni, prin implicarea acestora în procesul de luare a deciziilor în consiliile locale. Cetățenii din Tortoman, Tămășeni, Gherla și Bolintin Vale vor avea în PACT un aliat direct, care îi va consulta, implica și informa permanent.

În lunile următoare, PACT va continua lupta și va promova prin acțiunile sale aceleași principii pe baza cărora a fost fondat: Profesionalism, Acțiune, Competență și Transparență. PACT va participa la alegerile parlamentare cu candidați care nu au mai făcut niciodată politică și va da un semnal important pentru înnoirea clasei politice, deschizându-și listele tuturor cetățenilor care doresc să se implice și respectă valorile și codul de etică al platformei. PACT lansează totodată un apel către toate forțele politice noi, curate, care doresc să contribuie la un efort comun în perspectiva alegerilor parlamentare din noiembrie.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.