Revigorarea cinematografiei naționale

Revigorarea cinematografiei naționale

Modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Centrului Național al Cinematografiei în scopul eficientizării activității acestuia. Regândirea modului de funcționare a CNC, implementarea unor criterii clare de finanțare.


Conceperea unor programe și strategii în domeniul cinematografiei care să susțină creșterea și educarea publicului interesat să vizioneze și să înțeleagă filmele românești.


Instituirea unor priorități și lansarea unor sesiuni de finanțare pe bază de selecție de proiecte prioritare, cu finanțare din bugetul Ministerului Culturii.


Dezvoltarea unei reţele naţionale de cinematografe.


Inițierea unui dialog internațional între CNC, reprezentanții Ministerului Culturii din România și reprezentanții celorlalte cinematografii naționale europene.


Elaborarea proiectului unei noi legi a cinematografiei care va reglementa organizarea instituțiilor de film din subordinea Ministerului Culturii.


Subvenționarea unor festivaluri de film de interes național – festivaluri studențești, festivaluri experimentale etc.


Asigurarea fondurilor de producție și eficientizarea distribuției la nivel național.


Elaborarea unor programe de cultură cinematografică în cadrul învățământului preuniversitar.


Reorganizarea Arhivelor Naționale de Film și dezvoltarea unor metode inovatoare de conservare și arhivare pentru peliculele de film.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ


Contribuie cu ideile tale.

Cum evaluezi această strategie? Alege una sau mai multe dintre etichetele de mai jos și apoi detaliză din experiența ta.
Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.