Restructurare companii de stat

Restructurare companii de stat

Restructurarea companiilor din sectorul energetic deținute de stat (Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Nuclearelectrica, Hidroelectrica etc.), în primul rând prin profesionalizarea și depolitizarea funcțiilor executive și a consiliilor de administrație acolo unde acest lucru nu este încă realizat. Rolul de reglementator al statului trebuie să fie complet separat de cel de acționar, iar companiile trebuie să devină profitabile cât mai curând. România nu își mai poate permite să cheltuie sume uriașe de la bugetul de stat pentru a susține companii ce realizează pierderi. Pentru a realiza acest obiectiv, sunt necesare transparentizarea tuturor contractelor încheiate de aceste companii, decăpușarea și eficientizarea acestora. Până în anul 2018, fiecare dintre aceste companii trebuie fie să devină profitabile, fie să fie închise (fără a periclita securitatea fizică a aprovizionării cu energie). 


Reîmpărțirea activelor din sectorul generare de electricitate ale companiilor, separate în prezent în mod nefericit pe tipul de tehnologie/ resursă energetică folosită, în mod echilibrat în același număr de companii cu un portofoliu diversificat de generare. Această reformă poate avea loc în mod responsabil doar în momentul în care pasul restructurării menționat anterior s-a încheiat cu succes.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ


Contribuie cu ideile tale.

Cum evaluezi această strategie? Alege una sau mai multe dintre etichetele de mai jos și apoi detaliză din experiența ta.
Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.