Principiile noastre


Pactiștii acționează conform principiilor lor, în politică și în viața de zi cu zi. P vine de la „profesionalism”. A vine de la „acțiune”. C vine de la „comunitate”. T vine de la „transparență”.

Fii pactist!


principii.png


<< PAGINA ANTERIOARĂ | MĂ ABONEZ | PAGINA URMĂTOARE >>

DOCTRINA PACT


Profesionalism: Ne-am probat priceperea prin rezultate concrete în România și în întreaga lume. Credem în meritocrație: omul potrivit la locul potrivit. Suntem împliniți în plan profesional, ca persoane, însă dorim să înfăptuim o viziune colectivă pentru o Românie mai bună. Nu suntem animați de interese personale. Politica este instrumentul prin care acționăm cu integritate și caracter pentru interesele României și ale cetățenilor ei.


Acțiune: Acționăm în numele celor pe care îi reprezentăm. Pentru că după peste 25 de ani de nesfârșite deziluzii, de corupție generalizată și de distrugere sistematică a resurselor României, spunem: GATA! Cu speranța împărtășită a unui viitor drept și demn, am decis să intrăm în arenă pentru că numai astfel putem schimba regulile jocului. Numai astfel putem genera adevărata schimbare a sistemului actual. Lansăm un apel la acțiune către toți cei care s-au săturat să privească neputincioși cum câțiva „aleși” își bat joc de țară și de viitorul nostru. Lupta cu ei este lungă și grea pentru că ei înțeleg riscurile înfrângerii și controlează toate mecanismele puterii. Dincolo de orice dificultăți, suntem convinși că binele va învinge și suntem hotărâți să mergem mereu înainte, împreună.


Comunitate: Nimic nu se poate fără unitate pentru și prin comunitate. România se poate dezvolta numai prin voința comună a tuturor celor care își doresc să trăiască într-o țară democratică, dezvoltată și demnă. Indiferent ce ne definește ca persoane, suntem cu toții parte a aceleiași comunități — locale, naționale și globale. Suntem o comunitate bazată pe merit și valori autentice, cu cetățeni care se implică și cărora le pasă. Suntem o comunitate în care cei care muncesc și pun suflet în ceea ce fac ajung departe, pe măsura talentului și efortului lor. Suntem o comunitate responsabilă, care are grijă de cei nevoiași, conștientizând că toți cetățenii României merită un acces echitabil la oportunități. Ne sprijinim reciproc și strângem rândurile împotriva celor care protejează actualul sistem corupt. Ei sunt singurul nostru adversar.


Transparență: Facem un PACT cu cetățenii României că ne angajăm să-i ascultăm și să le apărăm drepturile. Suntem pe deplin transparenți pentru că nu avem nimic de ascuns. Mai mult, vrem să putem fi trași la răspundere de cei care ne acordă încrederea lor. Astfel, asigurăm în permanență accesul la informații complete și corecte pentru că numai împreună putem lua deciziile cele mai bune. E timpul guvernării secolului 21 și al comunicării permanente între cetățeni și cei care îi reprezintă. E timpul unei politici participative pentru toți cetățenii României și împreună cu ei.


<< PAGINA ANTERIOARĂ | MĂ ABONEZ | PAGINA URMĂTOARE >>