„Podul de flori” peste Prut se transformă în „Podul de cărți” pentru Basarabia

„Podul de flori” peste Prut se transformă în „Podul de cărți” pentru Basarabia

carte

 „Cărţile sunt mai mult decât pagini de hârtie tipărite și legate între coperți, ele reprezintă        trăirea, sufletul şi miezul timpurilor trecute, motivul pentru care oamenii au muncit şi au  murit, esenţa şi chintesenţa vieţii lor” – Amy Lawrence Lowell

 De cărți se leagă primele amintiri ale copilăriei, ele sunt filmele imaginației și lumile paralele  care deschid mintea spre un alt univers. Într-o era a Internetului, în care cei mici citesc  primele povești pe tabletă sau laptop, viitorul nostru se naște din experiențele pe care le oferă  cărțile și din arcul peste timp care se formează între generații. 

 

Cărțile consolidează prietenii și leagă relații între popoare. În amalgamul grijilor cotidiene, uităm de multe ori că peste Prut există o altă Românie, însetată de cultură, de cunoaștere. Istoria comună, limba si obiceiurile formează o moștenire pe care tinerii moldoveni doresc să o proiecteze în viitor. Astfel s-a născut Programul CARTE PENTRU BASARABIA, un proiect care își propune să trimită peste Prut, de-a lungul acestei veri, cărți de poezie, romane, volume ale scriitorilor clasici și nu numai. Inițiat de către Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în parteneriat cu PACT - Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor, programul „Dă o carte pentr-un frate” ne invită să căutăm în bibliotecile, dulapurile și etajerele casei și să dăruim fraților de peste Prut volumele care ne-au înfrumusețat copilăria și adolescența. 

carte 2

Sediul central PACT s-a transformat, în această vară, într-un punct special de colectare a volumelor donate. Până în prezent, centre de acest tip au fost înființate în București, Constanța, Bârlad, Iași, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Brașov, Timișoara și în alte orașe care apar pe site-ul www.cartepentrubasarabia.ro.

„Dorim ca, prin intermediul acestei campanii, să oferim, alături de cele mai mari nume de poeți și prozatori clasici români, și toată dragostea pe care o avem pentru basarabeni. Facem un apel către toți românii din țară: să doneze autori clasici sau să deschidă puncte de colectare a cărților în localitățile lor.” a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Cei care vor să doneze cărți sau să înființeze centre de colectare o pot face contactându-l pe responsabilul de campanie, Alexandru Ispas, la numărul de telefon 0722278211.

PACT susține întru totul campania „Dă o carte pentru un frate” și vă invită să donați cărțile autorilor clasici și să scrieți pe prima pagină a fiecărui volum un mesaj din suflet pentru românii de peste Prut.

carte 3

 

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.