Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor face apel la USB, POL și toate construcțiile politice noi să facă un Pact pentru România

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor face apel la USB, POL și toate construcțiile politice noi să facă un Pact pentru România

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 8 iunie 2016, la sediul PACT, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor a transmis un mesaj de susținere tuturor formațiunilor politice locale nou-înființate, precum și a candidaților cu adevărat independenți. PACT remarcă atât rezultatele acestora la alegerile locale, cât mai ales semnalul dat clasei politice din România prin implicarea lor în arena publică. Scorurile remarcabile obținute de formațiuni precum USB sau POL și candidați independenți precum Andrei Postolache în orașele mari ale țării au demonstrat că România vrea într-adevăr o alternativă la partidele vechi – oameni noi, competenți și integri, care au ales implicarea. 

PACT a demonstrat prin rezultatele sale (locul doi în preferințele electoratului în localități precum Tămășeni, Tortoman sau Bolintin Vale) că și comunitățile rurale sau cele urbane mai mici așteaptă alternativa la partidele vechi.

În acest sens, PACT face un apel la unitate și consideră că regruparea tuturor forțelor politice noi, alternative și a mișcărilor civice din România într-o singură construcție politică este unica șansă a schimbării sistemului politic din România. PACT lansează public invitația către Uniunea Salvați Bucureștiul, Partidul Oamenilor Liberi, Alianța pentru Domnești, Andrei Postolache, Erwin Albu, Tică Darie și alți candidați independenți să-și unească forțele într-o alianță electorală în perspectiva alegerilor parlamentare din acest an.

PACT consideră că resursele sale umane din țară și din diaspora (30 de organizații înființate în toate regiunile țării, rețea extinsă de experți în toate domeniile de dezvoltare ale României), precum și programul său politic construit la nivel national pot reprezenta elemente fundamentale ale unei construcții politice alternative cu adevărat comepetitive.

Considerăm că atât PACT, cât și celelalte forțe politice locale noi au ales implicarea în arena publică promovând valori și principii similare. Lecția alegerilor locale din 5 iunie este că divizarea forțelor politice noi favorizează tot partidele vechi și corupte. De aceea, este timpul să acționăm împreună, pentru o Românie demnă, dezvoltată și democratică.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.