Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT): Susţinem candidaţii independenţi integri şi competenţi din Sibiu şi Braşov

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT): Susţinem candidaţii independenţi integri şi competenţi din Sibiu şi Braşov

Poza3.jpg

Sâmbătă, 26 martie 2016, la Hotel Ambient, Sala Millenia (Braşov), a avut loc conferinţa de presă comună a filialelor PACT din Sibiu şi Braşov. Sebastian Burduja, membru fondator PACT şi Octavian Geambaşu, membru PACT, au vorbit cu reprezentanţii presei despre campania candidez.eu, un proiect unic în politica românească, în perspectiva alegerilor locale din acest an, prin care Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor pune la dispoziţie tuturor celor doresc să candideze ca independenţi pentru funcţiile de primar, consilier local sau consilier judeţean în Sibiu sau Braşov toate resursele de care aceştia au nevoie.

“PACT face un altfel de politică – politica cetăţenilor. Am lansat acest apel către toţi cei care vor să se implice şi să lupte, cu integritatate şi competenţă, pentru comunităţile lor. Candidaţi sau nominalizaţi un cetăţean implicat prin portalul candidez.eu şi noi vă punem la dispoziţie experienţa şi cunoştinţele noastre pentru a vă sprijini şi pregăti pentru scrutinul din iunie”, a declarat Sebastian Burduja, membru fondator PACT.
Totodată, în cadrul conferinţei de presă, s-a discutat despre campania lansată de Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor “Candidezi ca un hoţ”, prin care toţi cetăţenii care vor să semnaleze forme de publicitate electorală înainte de termen o pot face prin postarea de materiale video sau foto pe următoarea pagină de Facebook: https://www.facebook.com/Candidezi-ca-un-ho%C5%A3-1760360297526900/.

În această perioadă, cu mai bine de două luni înainte de termenul prevăzut de lege, localităţile din România au fost împânzite de materiale de promovare electorală (corturi, panouri, bannere). Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) consideră că acest tip de promovare este profund imoral, la limita legii și afectează competiția politică. PACT solicită ca situaţia de faţă să fie rezolvată printr-o soluţie legală cât mai rapid şi a trimis o scrisoare deschisă pe această temă conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, dar şi Autorităţii Electorale Permanente.

Un alt subiect discutat a fost dezvoltarea economică a regiunii Centru, dar şi siguranţa traficului din municipiul Braşov.

Poza3.jpg

Poza1.jpg

Poza2.jpg

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.