Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT): Împreună pentru dezvoltarea Galaţiului

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT): Împreună pentru dezvoltarea Galaţiului

12669414_920531328067221_2613016853311662315_n.jpg

Marţi, 29 martie 2016, la cafeneaua Etos, a avut loc conferinţa de presă a filialei PACT din Galaţi. Sebastian Burduja, membru fondator PACT, Cosmin Drăgoi, coordonatorul regiunii Bucureşti-Ilfov PACT şi Daniel Cateliu, coordonator al regiunii Sud-Est au vorbit cu reprezentanţii presei despre campania candidez.eu, un proiect unic în politica românească, în perspectiva alegerilor locale din acest an, prin care Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor pune la dispoziţie tuturor celor doresc să candideze ca independenţi pentru funcţiile de primar, consilier local sau consilier judeţean în Galaţi toate resursele de care aceştia au nevoie.

"Misiunea PACT este de a reda România cetăţenilor săi şi să construiască împreună o ţară în 3D - democratică, dezvoltată, demnă. Democraţie înseamnă instituţii funcţionale, stat de drept, justiţie şi aşa mai departe. Ce înseamnă dezvoltare: locuri de muncă, oportunităţi, un trai decent pentru fiecare. Demnitate la nivel intern înseamnă sănătate, educaţie, iar demnitatea la nivel extern - o Românie cu fruntea sus în faţa partenerilor săi, NATO, Uniunea Europeană, Statele Unite", a precizat Sebastian Burduja.

Totodată, în cadrul conferinţei de presă, s-a discutat despre campania lansată de Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor “Candidezi ca un hoţ”, prin care toţi cetăţenii care vor să semnaleze forme de publicitate electorală înainte de termen o pot face prin postarea de materiale video sau foto pe următoarea pagină de Facebook: https://www.facebook.com/Candidezi-ca-un-ho%C5%A3-1760360297526900/.

În această perioadă, cu mai bine de două luni înainte de termenul prevăzut de lege, localităţile din România au fost împânzite de materiale de promovare electorală (corturi, panouri, bannere). Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) consideră că acest tip de promovare este profund imoral, la limita legii și afectează competiția politică. PACT solicită ca situaţia de faţă să fie rezolvată printr-o soluţie legală cât mai rapid şi a trimis o scrisoare deschisă pe această temă conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, dar şi Autorităţii Electorale Permanente.

Un alt subiect discutat a fost dezvoltarea economică a judeţului Galaţi, PACT venind cu o serie de soluţii pentru crearea locurilor de muncă, printre care se numără atragerea investiţiilor, dezvoltarea sectorului IT&C şi promovarea parcului industrial din zonă. Totodată, s-a discutat şi despre oportunitatea unei cooperări de lungă durată cu factorii de decizie din judeţul Brăila.

La discuţii a luat parte şi Stănică Ambrinoc, ca reprezentant al Asociaţiei Mişcării pentru Implicare Civică, organizator al evenimentului şi partenerul Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor în proiectele pentru judeţul Galaţi.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.