Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT): 5000 de susținători în doar o lună de la lansare
Luni, 29 februarie, Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) marchează încheierea primei luni de activitate, interval în care peste 5000 de susţinători s-au alăturat proiectului. Echipa PACT doreşte să le mulţumească tuturor celor care i-au acordat încredere şi îi aşteaptă alături pe toţi cetăţenii care vor să contribuie la construirea unei Românii în 3D: democratică, dezvoltată şi demnă. Toţi cei interesaţi de acţiunile Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor sunt invitaţi să vină alături de Oamenii PACT prin completarea acestui chestionar: http://www.pact2016.ro/impreuna.
În această primă lună de existenţă, PACT a demarat un proiect în premieră pentru scena politică românească, fiind singurul partid care îşi definește programul politic şi de guvernare împreună cu cetăţenii. Săptămâna trecută, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor a lansat în dezbatere publică primul capitol al programului „PACT pentru România”: Împreună pentru o Administrație Publică în Slujba Cetățeanului. Toți cei interesați sunt rugați să transmită ideile, viziunea şi dorinţele lor cu privire la reforma administraţiei publice din România, prin accesarea următorului formular.
Echipa de voluntari a PACT va sintetiza aceste propuneri şi va continua să publice spre consultare următoarele capitole ale programului său politic.
Totodată, PACT a transmis public o luare de poziţie oficială privind tragedia bebeluşilor din judeţul Argeş, propunând şi o serie de măsuri concrete pentru evitarea unor astfel de situaţii în viitor:
1) Depolitizarea imediată și profesionalizarea Direcțiilor de Sănătate Publică din întreaga țară. Toate aceste unități trebuie să treacă printr-un proces de audit riguros, iar conducerile să fie numite într-un mod transparent și obiectiv.
2) Creșterea numărului de epidemiologi în sistem prin stimularea celor care aleg această specialitate. Capacitatea României de a răspunde unor astfel de crize este un element vital al securității noastre naționale.
3) Definirea și adoptarea de urgență a unor ghiduri și protocoale clare pentru gestiunea unor astfel de situații de criză, cu termene precise, raportări în timp real și sancțiuni drastice în cazul abaterilor, pentru responsabilizarea tuturor părților implicate. Este inadmisibil ca factorii abilitați să afle despre un asemenea caz din presă.
De asemenea, membrii PACT au participat la lucrările evenimentului „Diaspora românească, vector de dezvoltare”, o dezbatere extinsă în cadrul căruia au vorbit Excelența Sa, Președintele României, Klaus Werner Iohannis și Primul-Ministru, domnul Dacian Cioloș. Evenimentul s-a axat pe ideea creării unui nou cadru de dezvoltare a relațiilor cu românii de peste granițe. PACT salută deschiderea decidenților de la toate nivelurile față de provocările cu care se confruntă diaspora.
Fii primul care comentează
Intră cu