Peste 70 de candidaţi independenți se alătură PACT în campania în premieră candidez.eu

Peste 70 de candidaţi independenți se alătură PACT în campania în premieră candidez.eu

12910079_216679472025818_957527192_n.png

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) continuă prin campania candidez.eu eforturile de înnoire a clasei politice prin implicarea cetăţenilor în competiţia electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. 

În mai puțin de 10 zile de la lansarea campaniei, peste 120 de persoane din întreaga țară s-au înscris pe platforma candidez.eu. Dintre aceștia, PACT a selectat pe baza criteriilor de integritate 70 de candidați pentru a fi susţinuţi în perspectiva participării la alegeri pentru funcțiile de consilier local, consilier județean și/sau primar.

Aceştia provin din 20 de judeţe din toate regiunile ţării, precum şi din cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti. Cei selectaţi vor candida pentru funcţii de primar, consilier local sau consilier judeţean în toate tipurile de localităţi: comune (de exemplu Tortoman, judeţul Constanţa), oraşe (de exemplu Roşiori de Vede), sau municipii (Sibiu). Candidaţii se înscriu predominant în intervalul de vârstă 30-50 de ani şi au un istoric semnificativ de implicare civică în comunităţile lor.


Candidaţii admişi vor participa în intervalul 1-3 aprilie la un program intensiv de training politic susținut de experți PACT în comunicare politică și campanii electorale. Este vorba despre cel mai complet program de pregătire a candidaților, cu instrumente de ultimă generație folosite în campaniile din SUA și Europa de Vest, adaptate la contextul românesc. În plus, PACT va pune la dispoziție candidaților care vor fi selectați prin campania candidez.eu tot pachetul de resurse PACT pentru participarea în alegeri (vizibilitate, social media, pregătire campanii, legislație etc.).


În intervalul 4-26 aprilie, candidații independenți vor strânge, inclusiv cu sprijinul PACT, numărul necesar de semnături pentru depunerea candidaturii lor. Tot în această perioadă, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor va sprijini organizarea lansărilor oficiale a candidaţilor în circumscripţiile respective.

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor continuă să încurajeze implicarea cetăţenilor activi în politică şi va susţine orice candidatură independentă în competiţia electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 şi după încheierea termenului de înscrieri pe portalul candidez.eu. O nouă clasă politică se poate face doar cu oameni noi, integri şi responsabili.
PACT va susține activ candidații independenți selectați pe tot parcursul campaniei electorale și în ziua alegerilor. Ulterior, PACT va continua să coaguleze o comunitate de candidați implicați, competenți și integri în perspectiva alegerilor parlamentare din noiembrie.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.