PENTRU LOCUITORII DIN MEDIUL URBAN

SCOP

75% din veniturile firmelor din România și 50% din populația țării sunt concentrate în zonele de acces (cu mașina) de o oră în jurul Bucureștiului și celor șapte poli de creștere (Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Timișoara). Aceste 8 zone urbane funcționale sunt practic motoarele economice ale României. Cu toate acestea, nu există o politică publică națională care să ghideze buna dezvoltare a orașelor. Scopul nostru este de a facilita această dezvoltare. 

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.

Inovare urbană

Inovare printr-o mai bună cooperare între cele patru componente ale dezvoltării ecosistemului urban: mediul privat şi academic, autorități publice și comunitate.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ

PRO sau CONTRA?

Ghid de dezvoltare urbană

Ghiduri de dezvoltare urbană: România va beneficia în anii următori de sume substanțiale pentru investiții în dezvoltare urbană. Pentru a asigura absorbția și folosirea eficientă a acestor fonduri PACT susține elaborarea unor ghiduri de dezvoltare urbană. Aceste ghiduri ar trebui să ofere autorităților locale câteva linii directoare pentru folosirea fondurilor UE disponibile.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ

PRO sau CONTRA?

Arii funcționale

Elaborarea unui cadru legislativ pentru arii funcționale: Orașele nu funcționează într-un vid. Ele oferă oportunități cheie (locuri de muncă, educație, servicii de sănătate specializate, cultură, entertainment) și atrag oameni de la mulți kilometri distanță. Ca atare, trebuie gândite pârghii pentru o administrare mai eficientă a acestor arii funcționale. PACT susține elaborarea unui cadru legislativ pentru arii funcționale pentru a înlesni funcționarea orașelor ca adevărate motoare de creștere și centre de polarizare a dezvoltării.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ

PRO sau CONTRA?

Consultare publică

Elaborarea unei politici publice pe dezvoltare urbană: Dacă orașele românești nu funcționează bine, nici economia țării nu va perfoma. PACT susține elaborarea unei politici pe dezvoltare urbană cu consultarea largă a actorilor relevanți din România. Această politică publică ar trebui să includă o inventariere a principalelor nevoi ale orașelor și gândirea unor soluții pentru a răspunde acestor nevoi. 

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ

PRO sau CONTRA?