Partidele vechi pun din nou statul de drept în paranteză. Protestăm #împreună în faţa Senatului

Partidele vechi pun din nou statul de drept în paranteză. Protestăm #împreună în faţa Senatului

 Luni, 19 septembrie 2016, Parlamentul României ne-a demonstrat încă o dată că democraţia şi statul de drept sunt mai puţin importante decât interesele meschine şi politicianiste ale partidelor vechi. 

Prin votul de luni, Senatul României a respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, în ciuda avizului pozitiv dat de Comisia Juridică.

Cei 73 de senatori au dovedit din nou că pentru partidele vechi, statutul de parlamentar este echivalent cu a fi deasupra legii: pot să fure şi chiar să ucidă fără să fie traşi la răspundere.

"Este foarte ciudat fiindcă în acea zi, din câte ştiu, a trecut de patru ori pe lângă acestă groapă. Înainte să ajungă echipajul de poliţie şi motociclistul au fost avertizaţi prin radio, li s-a spus <<urmează lucrarea>> şi au confirmat. De altfel poate nu e lipsit de atenţie, cel de pe maşina de poliţie era naşul tânărului poliţist şi, din ce ştiu, chiar i-a spus <<nu cred că e bine să vii în seara asta>>. Dacă era un profesionist…", a declarat Oprea la Senat.

A-l acuza pe Bogdan Gigină de propria moarte este un gest josnic până şi din partea unui politruc dovedit plagiator şi acuzat de abuz în serviciu, cum este Gabriel Oprea.

Votul sfidător dat de Senatul României vine la doar câteva ore după ce aceiaşi parlamentari, în frunte cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, îi ţineau lecţii de profesionalism şi moralitate premierului Dacian Cioloş. 

Nesimţirea parlamentarilor care au votat că moartea unui om nu este un motiv suficient pentru a ridica imunitatea unui “tovarăş” este în contrast cu modestia Prim-ministrului, care spune că: “Pentru mine, om care sunt crescut la ţară, patriotismul inseamna in primul rând bun simţ, înseamnă a nu minţi, înseamnă a-ţi ţine cuvântul şi înseamnă să îţi asumi ceea ce ştii să faci şi nu mai mult. […] Mă interesează să pot să privesc în ochi, cu fruntea sus, orice român pentru perioada pe care mi-am asumat-o la guvernare, împreună cu ceilalţi.”

 

PACT se declară dezgustat şi revoltat de atitudinea lui Gabriel Oprea, Liviu Dragnea şi a aliaţilor lor care dovedesc încă o dată că nu au înţeles nimic din ceea ce s-a întâmplat la Colectiv şi din moartea poliţistului Gigină. În aceste condiţii, PACT face un apel către toţi cetăţenii care nu se simt reprezentaţi de actualul Parlament al penalilor să se alăture protestului organizat de Grupul Corupţia Ucide, joi, 22 septembrie, în faţa Senatului României. 

Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteţi accesa următorul link: https://www.facebook.com/events/672609732889576/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1474368400569600

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.