PACT susține rolul strategic al diasporei în dezvoltarea României

PACT susține rolul strategic al diasporei în dezvoltarea României

12166060_193989480961484_406367756_n.jpg

În cursul zilei de marți, 23 februarie 2016, membrii Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) au participat la lucrările evenimentului „Diaspora românească, vector de dezvoltare”, o dezbatere extinsă în cadrul căruia au vorbit Excelența Sa, Președintele României, Klaus Werner Iohannis și Primul-Ministru, domnul Dacian Cioloș. Evenimentul s-a axat pe ideea creării unui nou cadru de dezvoltare a relațiilor cu românii de peste granițe. PACT salută deschiderea decidenților de la toate nivelurile față de provocările cu care se confruntă diaspora.

 

Prin intermediul politicilor publice elaborate în colaborare cu cetățenii României, PACT va propune o serie de măsuri concrete pentru diaspora românească și facilitarea contribuției acesteia la dezvoltarea României. Printre aceste măsuri se numără: facilități fiscale pentru o perioadă de 3-5 ani pentru românii care revin în țară; centre de cercetare și inovare bazate pe colaborarea experților din țară și din străinătate; proceduri de recrutare online pentru atragerea românilor din diaspora în sistemul public; programe de stimulare a investițiilor din diaspora în câteva sectoare cheie (IT, educație, sănătate, agricultură și dezvoltare rurală) și garantarea dreptului constituțional de a vota, inclusiv prin îmbunătățirea actualului sistem de vot prin corespondență.

PACT este primul și singurul partid care implică cetățenii în definirea programului său politic și de guvernare. În următoarea săptămână vor fi publicate pe www.pact2016.ro (și pe paginile social media aferente) „PACTul pentru o singură Românie: rolul diasporei în România democratică, dezvoltată și demnă”. Toți cei interesați vor fi invitați să transmită ideile, viziunea și dorințele lor asupra acestui set de politici publice. PACT consideră necesară implicarea tuturor instituțiilor statului în dezvoltarea unor legături eficiente și durabile cu cetățenii săi, oriunde s-ar afla în lume.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.