PACT îşi deschide listele electorale pentru toţi cetăţenii integri şi competenţi care vor să se implice în cursa electorală din iunie

PACT îşi deschide listele electorale pentru toţi cetăţenii integri şi competenţi care vor să se implice în cursa electorală din iunie

Logo_bun_(1).png

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) duce mai departe demersurile de reînnoire a clasei politice prin implicarea cetăţenilor integri şi competenţi în competiţia electorală. În continuarea proiectului candidez.eu, PACT lansează un apel inedit pentru coagularea tuturor iniţiativelor de schimbare a clasei politice şi îşi deschide listele electorale pentru toţi cetățenii care vor să candideze pentru funcţiile de primar, consilier local și/sau consilier judeţean. Condiţia este să respecte principiile PACT (profesionalism, acţiune, comunitate, transparenţă) şi criteriile de integritate stabilite prin Statutul PACT, și să fi avut un impact pozitiv în comunitățile lor.

„Invitaţia noastră se adresează atât candidaţilor independenţi care vor aibă o susţinere strategică în alegeri (know-how, promovare, consiliere juridică, voluntari etc.), cât și partidelor naţionale sau locale în curs de înregistrare, demersuri care împărtășesc valorile proiectului nostru, dar care nu pot participa pe cont propriu la alegerile locale din cauza întârzierii procesului de înscriere în registrul partidelor politice. Dorim să începem o construcție politică împreună cu toți cetățenii care aleg să se implice din dorința sinceră de a contribui în comunitățile lor. Cu aceeași abordare ne pregătim și pentru alegerile parlamentare din noiembrie, pentru care ne dorim un Pact între toate mișcările civice și politice noi. Este singura opțiune pentru a combate politica veche și pentru a genera schimbarea profundă pe care ne-o dorim cu toții în România,” a declarat Sebastian Burduja, membru fondator PACT.

Ce este campania Candidez.eu?

Candidez.eu se adresează fiecărui cetățean cu drept de vot al României. Susţinem oameni implicați în și pentru comunitate și oamenii care cred că pot schimba în bine România prin instrumente politice. Mai exact, prin asumarea unor candidaturi la alegerile din iunie pentru funcția de consilier local, consilier județean și/sau primar.

Toţi cei care s-au înscris în cursa electorală ca independenţi şi au fost selectaţi de echipa PACT au luat parte în intervalul 1-3 aprilie la un program intensiv de pregătire, susținut de experți PACT în comunicare politică și campanii electorale. Este vorba despre cel mai complet program de training pentru candidați, cu instrumente de ultimă generație folosite în campaniile din SUA și Europa de Vest, adaptate la contextul românesc.

În plus, PACT pune la dispoziție candidaților tot pachetul de instrumente necesare pentru participarea în alegeri (vizibilitate, social media, pregătire campanii, legislație etc.). PACT precizează că nu asigură finanțare pentru aceste campanii, exprimându-și totodată încrederea că o altfel de politică se poate face și cu resurse mai puține, dar pe deplin curate.

Care sunt pașii următori?

Toți cei interesați să candideze la alegerile locale din iunie, din partea PACT sau ca independenți, sunt invitați să completeze formularul de participare disponibil la adresa: www.candidez.eu/candideaza. Pentru orice întrebări, echipa PACT vă stă la dispoziție: [email protected].

În intervalul 4-26 aprilie, candidații strâng, inclusiv cu sprijinul PACT, numărul necesar de semnături pentru candidatura oficială. Tot în această perioadă, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor va sprijini organizarea lansărilor candidaţilor în circumscripţiile respective.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.