PACT solicită PSD retragerea sprijinului politic pentru Cătălin Rădulescu, deputatul care ameninţă cetăţenii cu mitraliera

PACT solicită PSD retragerea sprijinului politic pentru Cătălin Rădulescu, deputatul care ameninţă cetăţenii cu mitraliera

catalin.radulescuPlatforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) solicită forurilor de conducere ale Partidului Social Democrat retragerea sprijinului politic pentru parlamentarul Cătălin Rădulescu.

Într-un interviu acordat luni, 13 martie 2017, acesta a făcut mai multe declaraţii de neacceptat pentru un membru al Parlamentului. Cătălin Rădulescu a susţinut că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă şi a negat din nou legitimatea protestelor, invocând “manipulări” şi influenţe fanteziste ale “multinaţionalelor”:

"Pentru ce se mai duc oamenii in Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? (...) Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieşit pentru nicio ordonanţă. Au fost scoşi în strada şi manipulaţi groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. (...) Mulţi ies în stradă la orice e dat pe Facebook şi au fost aduşi de la multinaţionale".

Totodată, acesta a menţionat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi că e pregătit să o folosească din nou:

"Eu arma cu care am tras la revoluţie mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o ţin acasă ca şi armă de panoplie. Am certificat de colecţionar, nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul asta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma sa trag. Imediat, imediat".

Întrebat dacă se gândeşte să iasă să tragă în Piața Victoriei, acesta a declarat că o poate face unde vrea. 

 

"Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine vreo nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla".

 

Parlamentarul a declarat şi că indemnizaţia sa de revoluţionar este "una de doi bani, de mizerie", dar că nu renunţă la ea pentru că este dreptul lui.

Acesta a spus şi despre indemnizaţia de parlamentar că este "de mizerie":

 

"Pentru cei 5.000 de lei de mizerie fac suficientă treabă în tara asta".

 

Este o nouă declaraţie revoltătoare care denotă o lipsă crasă de respect pentru cetăţenii români (din banii cărora este plătit domnul Rădulescu), în condiţiile în care aproape jumătate din aceştia trăiesc cu salariul minim pe economie.

 

PACT consideră că afirmațiile domnului Rădulescu referitoare la Revoluție sunt o insultă la adresa miilor de români care și-au dat viața pentru libertate în decembrie 1989, care trăiesc din indemnizațiile date de stat și care așteaptă dreptatea în instanță. De asemenea, în calitatea sa de deputat, domnul Rădulescu putea să rezolve aceste inechități, prin simpla propunere a unui proiect legislativ.

 

Îi amintim domnului Rădulescu că reprezentanți de seamă ai PSD, în prezent trimiși în judecată pentru crime contra umanității, nu sunt străini de folosirea violenței de stat pentru rezolvarea nemulțumirilor din stradă. În acest sens, le solicităm liderilor PSD să dea dovadă de responsabilitate și să ia măsuri ferme împotriva unui astfel de comportament, care aparține unei perioade tulburi din istoria recentă a României.

 

PACT consideră că aceste declaraţii extrem de grave nu pot fi tolerate şi solicită PSD retragerea sprijinului politic al acestuia. Este de neconceput ca un ales al poporului să-şi ameninţe proprii cetăţeni cu mitraliera, doar pentru că au o altă opinie decât el. Orice altă măsură ar face ca PSD să devină complice al comportamentului revoltător şi anti-democratic al acestuia.

 

Menţionăm că aceste declaraţii vin în contradicţie cu art. 23, alin (5) din Statutul PSD, care prevede că nu pot fi membri de partid „persoanele care promovează violența, ideologia fascistă, anarhismul, rasismul, șovinismul, separatismul etnic sau teritorial și orice alte idei ori acțiuni extremiste sau contrare intereselor naționale, drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”.

 

Cătălin Rădulescu se face vinovat totodată şi de încălcarea Codului de Etică şi Conduită al membrilor PSD, care prevede: „Imaginea PSD este dată de calitatea activităților membrilor săi, bazată pe respectarea unor valori fundamentale la care aderă (integritate, profesionalism, prioritatea interesului public, obiectivitate, deschidere și transparență, bună credință, confidențialitate) și a unor principii care trebuie să ne guverneze comportamentul (supremația legii, comportamentul etic, profesionalism, prioritatea interesului public, loialitate față de partid, egalitate de șanse și tratament, nediscriminare etc.).”

 

PACT consideră că prin comportamentul său, Cătălin Rădulescu aduce grave prejudicii de imagine atât principalului partid de guvernământ, cât şi instituţiei Parlamentului, aflată la un minim istoric de credibilitate în rândul cetăţenilor, doar unul din zece români susţinând că mai au încredere în instituţia fundamentală a democraţiei româneşti.

 

Solicităm PSD să sancţioneze drastic astfel de derapaje care nu pot fi tolerate într-un partid de stânga care se consideră modern şi european.

 

Menţionăm că deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu se află la prima abatere de acest gen. În trecut, acesta a jignit grav alţi cetăţeni sau jurnalişti pentru că s-a simţit deranjat de întrebările acestora. În decembrie 2016, la conferinţa de presă de după alegerile parlamentare acesta i-a replicat unei jurnaliste: „Te-a făcut mă-ta proastă! Eşti o incultă”.

 

De asemenea, o altă tânără a fost înjurată violent de pe contul de Facebook al acestuia, într-un limbaj ce nu poate fi reprodus. Deputatul a infirmat faptul că ar fi fost autorul postării.

Tot Cătălin Rădulescu este cel care, supărat pentru că a fost amendat de Poliţia Rutieră, a anunţat că  „va iniţia o iniţiativa legislativă de desfiinţare a radarelor formate din echipaje de Poliţie”, jignind grav reprezentanţii Poliţiei Române, pe care i-a numit “pandari” şi i-a comparat cu şobolanii.

Reamintim faptul că instanţa supremă l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD Cătălin Radulescu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.

Un astfel de personaj nu poate face cinste niciunui partid din România. Condamnat penal şi  preocupat doar de interesul propriu, cu un dispreţ profund faţă de cetăţeni, nemulţumit de salariul său de parlamentar şi de legile care-l împiedică să-i sfideze în continuare pe români, acesta nu mai are căderea morală să-i reprezinte pe români. Retragerea sprijinului său politic ar reprezenta un semnal de normalitate al democraţie româneşti.

Sursa foto: Adevarul

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.