PACT PENTRU CETĂȚENI

În calitate de candidat la funcția de primar/consilier local/consilier județean pentru alegerile din data de 5 iunie 2016, mă angajez să respect și să duc la îndeplinire următorul Pact cu cetățenii pe care doresc să îi reprezint:

1.     Doar profesioniști în administrația locală/județeană.

 • Voi depolitiza pe deplin administrația locală/județeană prin transparentizarea procesului de selecție a personalului și angajarea doar pe bază de competențe.
 • Voi susține stabilirea unor standarde clare de evaluare a performanței personalului din administrația locală/județeană.

Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 30 de zile.

 

2.     Transparență 100%.

 • Voi asigura transparența completă a activității autorității locale/județene pe care o voi reprezenta, prin transmiterea live, pe internet, a tuturor ședințelor Consiliului Local/Județean, precum și prin publicarea ordinii de zi, a minutelor ședințelor și hotărârilor adoptate în cadrul ședințelor pe site-ul oficial al instituției.
 • Voi publica pe site-ul oficial al instituției atât documentele prevăzute de legea nr. 544/2001 (de ex., programul de audiențe, bilanțul contabil, bugetul instituției), cât și alte documente de interes public: execuția bugetară; lista posturilor vacante; agenda zilnică a persoanelor din conducere; drepturile salariale ale persoanelor din aparatul public și beneficiile acestora; și formularele tip cerute de autorități persoanelor fizice/juridice.

Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 30 de zile.

 

3.     Implicarea activă a cetățenilor în luarea deciziilor.

 • Voi susține participarea civică prin includerea efectivă a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor. Temele si documentele ce vor fi dezbătute în ședințele de CL/CJ vor fi publicate cu minim o săptămână înainte de data ședinței, astfel încât cetățenii cu drept de vot să fie informați și să își poată exprima votul până la ora ședinței. Votul va putea fi acordat online sau în persoană la sediul instituției, iar eu mă angajez să susțin în fața Consiliului Local/Județean respectarea voinței cetățenilor astfel exprimate.
 • Voi introduce bugetarea participativă, astfel încât cetățenii să stabilească anual, în urma unor consultări în comunitate, proiectele prioritare.

Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 90 de zile.

 

4.     Banul public la vedere.

 • Voi elimina clientelismul și conflictul de interese la nivel local prin adoptarea unor măsuri de tipul open government, care să urmărească cheltuielile și sursa banilor din administrația locală.
 • Voi publica toate contractele Primăriei/Consiliului Local/Consiliului Județean pe site-ul instituției.
 • Voi publica lista tuturor furnizorilor de servicii și bunuri ai Primăriei/Consiliului Local/Consiliului Județean.
 • Voi susține obligativitatea ca toate achizițiile să se deruleze exclusiv online.

Termen de îndeplinire: 90 zile.

 

5.     Maxim două mandate.

 • În eventualitatea în care voi fi ales și apoi reales pentru aceeași poziție, mă angajez să nu candidez pentru un al treilea mandat pentru aceeași funcție și în aceeași circumscripție.

 

În cazul în care în care nu voi respecta aceste angajamente, în termenele prevăzute, îmi voi depune mandatul.

5 semnăturăs

Semnezi?