PACT face apel la partidele de Opoziție să nu se implice în jocul rușinos al PSD

PACT face apel la partidele de Opoziție să nu se implice în jocul rușinos al PSD

pactPlatforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) face apel la partidele de opoziție (PNL, USR, PMP) dar și la reprezentanții UDMR și ai minorităților naționale să boicoteze rușinoasă moțiune de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern, fie prin abținere, fie prin neprezentare. Asistăm la o luptă internă a două tabere din PSD, care folosesc din nefericire instituțiile statului (Guvern, Parlament) pe post de arme politice, într-un dispreț total față de cetățenii români.

La 27 de la mineriadele din 13-15 iunie 1990, când actualul președinte de onoare al PSD Ion Iliescu arunca România în trecut pentru a-și reduce la tăcere contestatarii prin crimă și violență fizică, țara noastră redevine, din păcate din nou, captiva intereselor personale ale unui lider toxic. Această tentativă rușinoasă a PSD de a-și da jos propriul Guvern prin moțiune de cenzură reprezintă o premieră tristă pentru democrațiile europene, prin care, din nou, democrația românească este batjocorită.

Aruncarea României în această criză politică nejustificată are deja efecte extrem de grave pentru țara noastră: capitalul uriaș de imagine câștigat în urma vizitei Președintelui Klaus Iohannis în SUA este practic șters cu buretele, leul se prăbușește, iar investitorii din străinătate văd din nou România care pe o țară nesigură și impredictibilă. Toate acestea într-un moment în care actualul partid de guvenământ avea o majoritate confortabilă, iar România avea cea mai mare creștere economică din UE. Toate aceste consecințe dezastruoase au un singur vinovat: PSD, care prin declanșarea acestei crize are un comportament politic împotriva intereselor țării.

PACT remarcă cu dezamăgire cum pentru PSD adevăratele priorități le reprezintă scăparea corupților de închsioare și reglarea de conturi în interiorul partidului. Acest partid dă dovadă de o mobilizare fără precedent doar când este vorba de urmărirea intereselor conducătorilor săi, decizia urgentă de a programa moțiunea de cenzură duminica aducând aminte de momentul nefast al adoptării OUG 13 ('noaptea ca hoții').

Facem deci apel către PNL, USR, PMP, UDMR și reprezentanții minorităților naționale să nu ia parte la tragi-comedia pusă în scenă de PSD, moțiunea de cenzură împotriva propriului Guvern, indiferent de interesele sau preferințele lor politice. Altfel, vor deveni co-autorii unui dintre cele mai jenante momente din istoria demcrației românești de după 1990.

'Toate eforturile celor care au stat în spatele succesului diplomatic pe care l-a reprezentat vizita Președintelui Iohannis la Washington, urmată de întâlnirile din viitorul apropiat cu Angela Merkel și Emmanuel Macron, pot fi șterse cu buretele de consecințele nefaste pe care le-ar avea pentru România actuala situație politică internă. Izbucnirea unei crize politice nejustificate pe fondul unui moment foarte bun pentru noi în relațiile internaționale pare a fi o sacrificare a intereselor României în dauna urmăririi intereselor personale ale unor 'lideri' politici. Rămâne întrebarea: este această sabotare a intereselor României întâmplătoare sau nu?', a declarat președintele PACT, Sebastian Burduja.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.