PACT este sau nu este partid politic? De ce platformă?

PACT este sau nu este partid politic? De ce platformă?

R:

PACT este un alt fel de partid politic în România din cel puțin trei motive:

  1. Politica la nivel local -  Într-o democrație adevărată, cetățeanul este principalul actor civic și politic. Politica cea mai importantă se face la nivel local, unde are impact direct asupra cetățeanului. Politica națională este suma politicilor locale și regionale. De aceea, democrația reală pornește de jos în sus, dinspre cetățean înspre instituții și nu invers.
  2. Considerăm că implicarea politică însăși este un demers civic. Acesta este sensul cuvântului „civic” - care aparține cetățenilor. După cum spunea Aristotel, politica ar trebui să fie cea mai nobilă dintre meserii, deoarece reprezintă punerea în slujba celorlalți. Cea mai înaltă formă de implicare civică este, astfel, demersul politic. De aceea, PACT este o platformă civică și totodată politică, de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.
  3. Vrem să fim un partid de partide – la nivel local, în România au apărut multiple inițiative civice și politice, care luptă pentru comunitățile lor, organizate atât ca asociații non-guvernamentale, cât și ca partide locale. PACT este o platforma care aduce alături aceste organizații, pentru ca #împreună să avem o voce națională.

O reacţie

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.

  • Gregor Teodorescu
    Gregor Teodorescu
    published this page in FAQ 2017-06-10 16:19:49 +0300