O țară pentru toți românii

O țară pentru toți românii

alexandru.jpg

Te salut, prietene, oriunde ai fi! Dacă citești aceste rânduri, imi imaginez că și pe tine te frământă ceva, ceva în legatură cu țara în care te-ai născut, țara în care ai copilărit. Țara ce va fi mereu aproape de inima ta.

Vreme de 26 de ani, ai tot sperat și ai mers cu fruntea sus luptându-te cu greutățile pentru tine și pentru copii tăi. Știu că ți-a fost greu când zi de zi, an după an îi vedeai pe alții îmbogățindu-se din muncă necinstită.

Știu că ți-a fost greu când dădeai de nedreptăți la tot pasul. Și mai știu că ți-a fost greu când, mereu dezamăgit în propria-ți țară, poate ai decis să pleci printre străini pentru a-ți câștiga pâinea. Și mai simt durerea ta, om bun, care apăsat de griji poate a trebuit să îți lași copiii acasă pentru a le asigura un viitor pe acest pământ. 

Prietene, cred cu tărie că vremea schimbării a sosit! Imaginează-ți o Românie în care tu poți avea un cuvânt de spus. Imaginează-ți o Românie demnă cu cetățeni mândri de istoria și de moștenirea lor, cetățeni care să nu se rușineze și sa spună cu tărie în lume : "Sunt român !".

Știu că ai fost dezamăgit. Știu că ai fost mințit. Și mai știu că te-au făcut să crezi că opinia ta nu contează. Ți-au spus că votul tău nu e important, că "toți sunt o apă ș-un pământ". Și ți-a fost greu să te resemnezi.

Prietene, hai să spunem AJUNGE! Cred, cred cu tărie că tu poți fi propriul tău erou pentru că dacă te implici îți iei destinul în propriile-ți mâini. Imaginează-ți doar pentru o secundă cum ar arăta România dacă fiecare dintre noi alege schimbarea. Imaginează-ți o Românie cu adevărat democratică în care poți avea încredere în instituțiile statului și în performanța lor. O Românie dezvoltată cu un trai decent pentru toți.

Nu îți fac promisiuni. Îți propun un pact. Un pact pentru România. Un pact pentru viitor. Numai Dumnezeu știe: calea este lungă și anevoiasă. Dar prietene, știu că esti curajos și nu te temi. Vei veni împreună cu mine, împreună cu noi pe acest drum ? Revoluția schimbării începe cu tine. Împreună vom reuși ! Tu poți fi propriul tău erou!

Alexandru-Victor Andrei

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.