Newsletter iunie-iulie: Acționăm #împreună

Newsletter iunie-iulie: Acționăm #împreună

pactNEWSLETTER IUNIE-IULIE – ACȚIONĂM #ÎMPREUNĂ:

Această vară a reprezentat pentru echipa PACT mult mai mult decât perioada vacanțelor. În primul rând, avem un nou site, actualizat ți îmbunătățit, care va face mult mai ușoară comunicarea și consultarea cu oamenii care simt PACT. Vă invităm să aruncați o privire pe http://pactpentruromania.ro În al doilea rând, PACT continuă să analizeze sincopele actualei administrații și să ofere alternative concrete. Pe plan național, criza declanșată de PSD, care și-a dat jos propriul guvern, nu a rămas fără reacție din partea PACT. În teritoriu, PACT Neamț și PACT Bolintin Vale au dus lupte aprige cu PSD. Astfel, vă invităm să citiți principalele acțiuni și puncte de vedere emise de PACT în ultimele două luni.
 
POLITICĂ INTERNĂ
Criza politică declanșată de PSD contra PSD
Luna iunie a fost una foarte agitată din punct de vedere politic, din cauza crizei politice în care PSD a aruncat cu iresponsabilitate România. PACT a condamnat acest scandal intern care a dus la prăbușirea monedei naționale și la incertitudine pe plan național care s-a extins și pe plan internațional. Toate eforturile celor care au stat în spatele succesului diplomatic pe care l-a reprezentat vizita Președintelui Iohannis la Washington, urmată de întâlnirile cu Angela Merkel și Emmanuel Macron, pot fi șterse cu buretele de consecințele nefaste pe care le-a avut această criză politică internă. Rămâne întrebarea: este această sabotare a intereselor României întâmplătoare sau nu?
Astfel, PACT a cerut partidelor din opoziție să boicoteze rușinoasă moțiune de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern, fie prin abținere, fie prin neprezentare. Comunicatul poate fi consultat, aici
De asemenea, în acest context politic, preşedintele PACT Sebastian Burduja a fost invitat să comenteze implicaţiile asupra României la mai multe televiziuni, la ore de audienţă maximă: miercuri, 14 iunie, la ora 21 la Jurnalul de seară cu Cosmin Prelipceanu pe Digi 24; joi, 15 iunie, la ora 21 la Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan pe Realitatea TV şi vineri, 16 iunie, la ora 17 la Miezul Problemei cu Elena Anastasiu pe Naţional TV. De asemenea, acesta a fost invitat să comenteze situaţia politică din România duminică, 25 iunie, la ora 21, la Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan pe Realitatea TV, alături de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile.
 
Ambii candidați susținuți de PACT la alegerile parțiale de pe 11 iunie au obținut rezultate extraordinare. La Roman, Lucian Ovidiu Micu, candidat PNL, care a semnat Pactul pentru cetățeni și și-a asumat propunerile PACT pentru o administrație transparentă și eficientă, a câstigat detașat alegerile. La Craiova, Lucian Bernd Sauleanu a obținut peste 13 procente din voturi, un scor excepțional pentru un candidat independent. 
PACT Neamț
După ce voci importante din societatea civilă au criticat demiterea a trei directori ai instituțiilor de cultură din Neamț, Consiliul Județean Neamț îi sfidează în continuare pe cetățeni prin declarații mincinoase și prin refuzul transparenței decizionale. Vicepreşedintele PACT Andrei Carabelea a înaintat o cerere în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public pentru a obținerea raportului de evaluare a celor trei directori demiși. Comunicatul oficial al PACT poate fi citit aici.  
PACT a luat act cu profundă îngrijorare despre acțiunea nefirească și inexplicabilă a grupării PSD-ALDE din Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț de a bloca deschiderea și corecta funcționare a Pieței Centrale. Prin vicepreşedintele Andrei Carabelea, PACT a solicitat public consilierilor locali PSD și ALDE să voteze cu responsabilitate, preocupându-se de dorințele și drepturile cetățenilor și nu de socotelile șefilor de partid. Comunicatul nostru a fost preluat de presa din Neamţ: 
 
PACT Bolintin Vale
În acelaşi timp, la Bolitin Vale, principalul partid de guvernământ continuă intimidarea tuturor contestatarilor săi într-o manieră regretabilă, care aduce aminte de practicile predecesorului său, PCR. Victimele sale sunt cetățenii activi și implicați civic care-și doresc binele comunității lor și își permit să se exprime public împotriva derapajelor sau incompetenței autorităților locale controlate de PSD. Un astfel de exemplu este colegul nostru Adrian Gabriel Pintilie, dascăl devotat, a cărui muncă a dus la câștigarea a numeroase premii la olimpiadele școlare la nivel județean sau național de către elevii din Bolintin Vale. Anul trecut, el a fost candidatul PACT la Primăria Bolintin Vale în speranța de a le oferi concetățenilor o administrație transparentă și curată. De atunci, acesta a devenit o țintă a administrației PSD, compusă majoritar din rudele și apropiații senatorului Niculae Bădălău – a fost amenințat, jignit și denigrat public. Comunicatul de presă poate fi citit aici.
Pe aceeaşi temă, Valentin Ştefan, vicepreşedinte PACT, a scris pentru Ziare.com despre modul în care funcționează sistemul de linșare publică manevrat de PSD în Giurgiu. Articolul poate fi citit la acest link.
 
Ați observat o acțiune sau o declarație care merită comentată de PACT? Nu ezitați să ne scrieți la adresa de mail [email protected] sau pe Facebook.
Articole în presă
Preşedintele PACT Sebastian Burduja şi directorul executiv al PACT Alin Iliescu au publicat pe Republica un articol în care este analizat noul context internaţional în urma turneului european al lui Donald Trump. Concluzia acestora este că Europa are nevoie de America asa cum America are nevoie de Europa, iar România are nevoie de amândouă. Editorialul poate fi citit aici

Aceiași Sebastian Burduja și Alin Iliescu au scris pentru Adevărul despre testul de sinceritate pe care l-a constituit PACT: lecţia este că poziţionarea ideologică nu este nici depăşită, nici inutilă. România are nevoie – şi la dreapta, şi la stânga – de lideri responsabili şi curajoşi, care îşi asumă valori, principii şi soluţii, pe trei baze fixe, care nu pot fi vreodată negociate: democraţie consolidată, economie de piaţă liberă şi apartenenţă la NATO şi UE. Textul poate fi citit aici.  

Totodată, Sebastian Burduja și Alin Iliescu au făcut o analiză pentru Republica a semnificației vizitei lui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii, evidentiind trei posibile câștiguri și o miză trecută sub tăcere a acesteia. Materialul poate fi citit integral aici. Iar dupa conferinta istorica a celor doi președinți, aceiasi autori au publicat concluziile vizitei, tot pe Republica

Sebastian Burduja şi Alin Iliescu au scris pentru publicaţia ziare.com despre situaţia actuală din Ucraina, urmare a participării lui Sebastian Burduja la conferinta "The Future of Freedom", eveniment anual pe tema securității în Europa de Est, unde a fost invitat de către Fundația Friedrich Naumann. Articolul provoacă cititorii la un exercițiu de imaginație: care ar fi fost statutul României, dacă nu am fi fost membru al Alianței Nord-Atlantice, ci un biet "stat - tampon", așa cum afirmă unii "oameni de bine" de la noi care vor să "păstrăm relații bune cu toată lumea"? Textul integral poate fi citit aici
#rezist
Colegul nostru Cristian-Mihai Dide a fost invitat să comenteze asupra situației sale și a protestatarilor din Piața Victoriei într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan la Realitatea TV, în data de 19 iulie 2017. Le mulțumim foarte mult realizatorilor pentru că i-au dat șansa lui Cristian-Mihai Dide să descrie abuzurile uriașe prin care a trecut. Totodată, Cristian-Mihai Dide a acordat două interviuri pentru stareapresei.ro și ziare.comLe puteți citi aici și aici .
Același Cristian-Mihai Dide a lansat o petiție pentru proteste fără amenzi. Din luna februarie 2017 până în prezent Jandarmeria Română a aplicat amenzi de aproape 100.000 lei celor care protestează pașnic împotriva corupției generalizate din România. Petiția își propune stoparea acest abuz și promovarea dreptului la liberă exprimare fără încărcarea instanțelor de judecată cu plângeri pentru amenzi abuzive întocmite de Jandarmeria Română. Vă rugăm să o semnați și să o distribuiți pe toate canalele. 

PACT a transmis un punct de vedere oficial cu privire la declaraţiile jignitoare ale fostului premier Adrian Năstase cu privire la protestatarii din Piaţa Victoriei, despre care a insinuat că ar avea nevoie de baloane cu heliu pentru a ajunge în zona din faţa Guvernului, fără a traversa neregulamentar.   Îl asigurăm pe condamnatul penal Adrian Năstase că protestarii #rezist sunt buni cetăţeni care, spre deosebire de domnia sa, au respect pentru lege şi că nu au nevoie de baloane cu heliu ca mijloc de transport. În cazul în care domnia sa a remarcat baloane cu heliu în Piaţa Victoriei, îl invităm să ni le numere, parafrazând o expresie celebră a domniei sale. Comunicatul PACT a fost preluat de ziarul Bursa. 


În final, nu uita că politica 2.0 se face alături de tine. 
SUSȚINE PACT CU O SEMNĂTURĂ PENTRU ALEGERILE EUROPARLAMENTARE!
Cu cât strângem mai multe semnături, cu atât avem o voce mai puternică.
Fii pactist. Poți alege să ai chiar tu un rol activ în politică și să schimbi statul român, venind în PACT PENTRU ROMÂNIA. Trimite acest link mai departe prietenilor tăi și cheamă-i să se alăture celui mai important proiect de modernizare a României. Împreună.

PACT este o platformă civică și politică de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.
Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată și demnă, formată din comunități cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectați la noua economie, implicați în societate.
Într-o democrație adevărată, cetățeanul este principalul actor civic și politic. Misiunea PACT este de a reda România cetățenilor pentru ca #impreuna să dezvoltăm România și să depășim media Uniunii Europene pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generație – aceasta.
SEMNEAZĂ | PACT PENTRU ROMÂNIA |FII PACTIST

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.