Newsletter august: Un nou #rezist

Newsletter august: Un nou #rezist

pactNewsletter – august 2017 – o nouă lună #rezist

Luna august a reprezentat pentru România, în primul rând, reluarea protestelor de la Piața Victoriei. Mulțumirile pentru această realizare se îndreaptă către guvernul Tudose, care a lansat un nou atac la adresa justiției. Pe 23 august, Tudorel Toader, ministrul Justiției, a venit cu un pachet legislativ menit să îngenuncheze justiția și să ne întoarcă în epoca Năstase. Poziția PACT poate fi accesată aici și poate fi rezumată într-un slogan de scandat în Piața Victoriei: ”Tudorele, pentru noi/Ești doar un Ciordache 2!”

Într-o notă mai pozitivă, perlele reprezentanților coaliției PSD-ALDE nu par să se epuizeze niciodată. Astfel, ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, ne anunța că am scăpat de faliment pentru că a plafonat indemnizațiile pentru creșterea copiilor și că avem noroc că Mark Zuckerberg nu e român. PACT a făcut un calcul și a ajuns la concluzia că indemnizația creatorului Facebook ar fi fost de... 14 cenți. Pe de altă parte, Prim-ministrul României a criticat dur băncile și s-a laudat cu faptul că își ia salariul... la plic. PACT a descoperit că acesta se laudă cu o ilegalitate. Legea 70/2015 plafonează plata în numerar a sumelor mai mari de 10.000 lei, salariul domnului Tudose fiind de 15.000 lei. Totodată, opiniile premierului s-au schimbat brusc, deoarece în urmă cu 2 ani, această lege a fost votată inclusiv de dumnealui. Poziția PACT a fost una dintre principalele știri de la finalul lunii, fiind preluată de realitatea.netcapital.rob1.robursa.ro. 

Însă, PSD compensează aceste bâlbe prin idei trăznite. Ministrul Educației, Liviu Pop, a decis introducerea manualelor de educație fizică, care sunt și singurele manuale pregătite pentru începerea școlii. Astfel, elevii de clasa aVa, vor învăța de pe un compendiu de 12 materii, plin de greșeli, și un  manual de sport.

PACT LOCAL

Octav Partac ne arata de ce PACT este singura forța de opoziție reală la Tamaseni-Adjudeni. Ziarul de Iași scrie ca Octav este singurul consilier local care se îngrijorează că primește prea mulți bani.

 

PACT în presă

Preşedintele PACT Sebastian Burduja şi directorul executiv Alin Iliescu au scris pentru Republica despre propunerile lui Tudorel Toader de modificare a legilor justiției. Ele reprezintă, în fapt, o „restauraţie de catifea”. Acestea readuc justiţia sub control politic, însă nu brutal, precum o făcea infama OUG 13, ci prin modificări bine camuflate în pachetul de propuneri. Vă invităm să consultați textul, aici.

De asemenea, Sebastian Burduja și Alin Iliescu au scris pe Republica despre momentul #resist al SUA: Charlottesville. Cuvântul #resist proiectat pe Trump Tower, simbolul puterii actuale în Statele Unite, ne aduce aminte de protestele de la începutul anului din România, iar asemănările nu se opresc aici. Întocmai ca „liderii” de pe Dâmbovița, Donald Trump a eșuat pentru moment în a gestiona una dintre temele sensibile ale poporului pe care îl conduce: rasismul. Vă invităm să-l citiți la acest link

Tot în Republica, cei doi au făcut o amplă analiză pentru a răspunde la întrebarea: de ce nu avem infrastructură de calitate în România? Concluzia vă va surprinde. Bonus: 4+1 soluții pentru ieșirea din impas.

În AdevărulSebastian Burduja și Alin Iliescu au scris despre triumful imposturii și "oamenii mici" care ne conduc. Articolul poate fi citit la acest link.

La un secol de la cele mai sângeroase lupte purtate de România în Marele Război, aceiași autori au relatat, pe baza unei ample analize transmise de profesorul Laurențiu Pricop, evenimentele de acum 100 de ani. Sacrificiul românilor de la Mărăști, Mărășești și Oituz ne obligă să ni-i amintim pe cei care s-au jertfit pentru un ideal: România.

A fost Cluj - Bucuresti 1-0, după inițiativele glorioase ale primarului Gabriela Firea, precum concursul de balcoane sau Festivalul Micului cel Mare. Acum, Clujul ia distanta. Scorul urca la 2-0 dupa ce orasul din Ardeal a stabilit o premiera remarcabila pentru administratia din Romania. Sebastian Burduja si Alin Iliescu au continuat în Adevarul seria articolelor despre diferentele tot mai mari de viziune si de dezvoltare intre Romania de dincolo de Carpati si restul tarii cu un nou text.

Sebastian Burduja a fost invitat în mai multe rânduri la B1 TV pentru a comenta subiectele de actualitate politică.  

De asemenea, Președintele PACT a fost invitatul PS News în cadrul unui interviu video pe larg unde a discutat despre "boala" care l-a facut sa se intoarca in Romania. El a prezentat totodata principalele avantaje ale PACT pe scena politica si a abordat si alte subiecte importante, precum situatia din USR sau coagularea dreptei. 

În altă ordine de idei, Banca Internaţională de Investiţii, o instituţie financiară cu sediul la Moscova, doreşte să devină acţionar la postul Digi 24. Mai ciudat este că, pe lângă Federaţia Rusă şi alte state apropiate regimului Putin, România este şi ea membră a BII. Foarte ciudat este că ratificarea tratatului de aderare la BII a fost făcută în perioada Guvernului Dacian Cioloş şi semnată de trei miniştri: Lazăr Comănescu, Raluca Prună şi Anca Dragu. PACT a cerut explicaţii publice în legătură cu această decizie şi România Liberă a preluat apelul nostru. Deocamdată, nu am primit niciun răspuns oficial din partea celor implicați. 


Politica 2.0 se face alături de tine. SUSȚINE PACT CU O SEMNĂTURĂ!

Cu cât strângem mai multe semnături, cu atât avem o voce mai puternică.

Fii pactist. Poți alege să ai chiar tu un rol activ în politică și să schimbi statul român, venind în PACT PENTRU ROMÂNIA.


PACT este o platformă civică și politică de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.

Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată și demnă, formată din comunități cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectați la noua economie, implicați în societate.

Într-o democrație adevărată, cetățeanul este principalul actor civic și politic. Misiunea PACT este de a reda România cetățenilor pentru ca #impreuna să dezvoltăm România și să depășim media Uniunii Europene pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generație – aceasta.


SEMNEAZĂ | PACT PENTRU ROMÂNIA |FII PACTIST 

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.