Mai puțină poluare din construcții

Mai puțină poluare din construcții

Prevenirea poluării în construcţiile din mediul urban poate fi făcută atât prin respectarea unor standarde minime de salubrizare/ igienă/ protecţie a mediului, cât şi prin încurajarea dezvoltării construcţiilor pasive sau active din punct de vedere energetic (din momentul construcţiei şi pe toată perioada de funcţionare a acesteia).


Prevenirea poluării în construcțiile din mediul rural poate fi făcută prin încurajarea soluțiilor de încălzire cu impact scăzut asupra calității aerului, respectiv unități de încălzire prin ardere moderne, eficiente, prevăzute cu filtre de particule, precum și combustibili cu emisii scăzute de poluanți (peleți, gaz natural). Se impune de asmenea creșterea eficienței energetice a locuințelor din mediul rural prin lucrări de anvelopare termică și alte măsuri adecvate fiecărei locuințe în parte, inclusiv utilizarea, acolo unde fezabil, a pompelor de căldură aer-sol, respectiv a panourilor fotovoltaice.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ


Contribuie cu ideile tale.

Cum evaluezi această strategie? Alege una sau mai multe dintre etichetele de mai jos și apoi detaliză din experiența ta.
Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.