La un an de la Colectiv, impostura şi corupţia pot ucide la fel de uşor

La un an de la Colectiv, impostura şi corupţia pot ucide la fel de uşor

Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor consideră revoltătoare situaţia descoperită de ministrul Sănătăţii la spitalul Floreasca privind barocamera care nu poate fi folosită pentru pacienţii cu arsuri grave, ci pentru tratamente antiimbătrânire.

Barocamera de la Spitalul Floreasca, pentru care au fost cheltuite 3,4 milioane de lei, nu poate fi folosită pentru tratarea arsurilor, ci este dotată pentru tratamente antiageing sau pentru tonifierea pielii. La inaugurare, barocamera de la Floreasca a fost prezentată de către fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, ca fiind cea mai modernă din ţară pentru tratamentul pacienţilor arşi. 
Ca urmare a acestei dezvăluiri făcute de ministrul Sănătăţii, domnul Vlad Voiculescu, PACT consideră că, la împlinirea unui an de la incendiul de la clubul Colectiv, vechii politicienii din România şi protejaţii lor din instituţii îşi bat joc de memoria victimelor şi de milioane de români. 

Totodată, situaţia de la spitalul Floreasca din Capitală ne demonstrează că, din nefericire, lecţia cazului Colectiv nu a fost învăţată de către decidenţi, iar statul român este în continuare complet nepregătit să-şi salveze proprii cetăţeni în eventualitatea unei tragedii similare. Ministrul Vlad Voiculescu a adăugat că, într-un astfel de caz, cei mai multi răniţi ar fi trimişi în străinătate, în ţară putând fi îngrijiţi doar 10 - 20.

PACT susţine totodată eforturile ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu de a scoate la iveală uriaşele nereguli din sistemul medical, cauzate fie de corupţie, fie de incompetenţă şi sprijină reformarea profundă a acestuia: România pe bune poate exista doar cu un sistem medical orientat către pacient. Soluţiile PACT pentru un sistem performant de sănătate se regăsesc aici: http://www.pactpentruromania.ro/sanatate_orizont_2026

Pe scurt, soluţiile pentru sistemul de sănătate propuse de PACT în programul său politic “România pe bune” se regăsesc aici: http://romaniapebune.eu/solutii-pe-bune/sanatate-pe-bune/

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.