PACT și-a lansat candidatii la Tămășeni-Adjudeni și Doljești-Rotunda-Buruienești

PACT și-a lansat candidatii la Tămășeni-Adjudeni și Doljești-Rotunda-Buruienești

Demersurile PACT de reînnoire a clasei politice prin implicarea cetăţenilor integri şi competenţi în competiţia electorală au dat roade în județul Neamț. În acest sens, duminică, 17 aprilie, a avut loc lansarea a două filiale PACT din județ, Tămășeni-Adjudeni și Doljești-Rotunda-Buruienești, concomitent cu anunțarea candidaturilor pentru alegerile din 5 iunie.

 

 

 

În fața membrilor comunițății, Octavian Iosif Pârțac și-a prezentat decizia de a candida pentru funcția de primar, nu înainte de a-i prezenta pe cei înscriși pe listele de consilieri locali, subliniind ideea că pornește la drum știind că este susținut de echipa PACT din comunitate: „Sunt singurul candidat ales de grup, nu autopropus. Adică nu sunt eu cel care am decis să candidez, apoi am căutat echipă, ci echipa a decis ca eu să o reprezint!”, a precizat acesta.

 

O idee comună discursurilor prezentate în cadrul evenimentului a fost aceea a sentimentului de dezamăgire pe care îl trăiesc cetățenii. De aceea, aceștia au fost invitați să îi pună capăt, alegând să nu mai stea pasivi, ci să se implice și să arate că lucrurile pot sta mult mai bine decât așa cum se prezintă acum. În acest sens, pornind de la ideea romanilor ”Divide et impera!”, divizează și stăpânește, s-a făcut apel la comunicare, adevar, cinste și cuvânt. Doar dacă suntem uniți putem produce schimbarea mult așteptată. Iar „comunicând unii cu alții vom putea afla ce îl deranjează pe cel de lângă noi!”, a precizat Iosif Eremia Bulai, reprezentantul PACT Doljești.
S-a vorbit și despre experiență, strâns legată de percepțiile oamenilor și modurile concrete în care ea a fost înțeleasă până acum. S-a evidențiat că e nevoie de o schimbare, de oameni pentru care experiența nu înseamnă interese personale, favoritisme, corupție, dosare penale și pușcărie.
Un loc aparte l-a ocupat și prezentarea câtorva inițiative de dezvoltare a comunităților, ținându-se cont de aspirațiile de dezvoltare a celor 20.000 de persoane care locuiesc pe Valea Siretului, la nord de Roman. S-au expus propuneri pentru diferite categorii de vârstă, toate reprezentând nevoi reale ale cetățenilor, nu promisiuni menite să adune voturi.
Sebastian Burduja, prezent la această lansare, a încurajat grupurile Pact din cele două comune, evidențiind nevoia tot mai pregnantă de oameni responsabili, cu inițiativă care să se implice în viața politică. A vorbit despre lupta cu resemnarea, cu politicienii vechi, cu scepticismul, dar și despre speranța în mai bine pe care trebuie să o sădim în cei de lângă noi. A subliniat că ceea ce se întâmplă în aceste comunități nu se mai întâmplă nicăieri în România și că la Tămășeni s-a dat în mod clar un semnal ce îi va motiva și pe alții.
A fost o lansare care a anunțat schimbarea, devenind cert faptul că în cele două comune s-a format o forță care nu mai poate fi ignorată. 
„Dacă tot ne dorim schimbarea, măcar haideți s-o facem cum trebuie!”, a conchis Octavian Iosif Pârțac, liderul PACT Tămășeni.

 

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.