ADEVĂRUL DESPRE 10 AUGUST

ADEVĂRUL DESPRE 10 AUGUST

Foto - Europa FM & Octav Drăgan

Pe 10 August 2018, în faţa clădirii Guvernului României, în jurul orei 16:00, s-a simţit pentru prima dată în acea zi, mirosul înţepător al gazelor toxice. În aceeaşi seară, o instituţie de represiune a statului român a intimidat, a înjurat, a gazat, a lovit, a bătut, a rănit şi a tras cu grenade cu gaze în propriul popor.

Au căzut victime femei tinere, copii, adolescenţi, oameni liniştiţi, bătrâni care veniseră să protesteze paşnic împotriva unui Guvern care doreşte să instaureze, din nou, dictatura în România.

În jurul orelor 23:00, forţele represive au acţionat brutal împotriva manifestanţilor pentru eliberarea zonei cu forţa, împotriva dorinţei acestora, cu ajutorul gazelor toxice, bastoanelor şi a tunurilor cu apă. A doua zi, jandarmeria română a emis un comunicat conform căruia intervenţiile agresive ar fi fost motivate de prezenţa unor "instigatori" pe care nu a reuşit să îi extragă, fără a duce însă la îndeplinire nici o arestare sau neutralizare a vreunui astfel de instigator.

De asemenea, au fost abuzaţi şi loviţi angajaţii presei libere internaţionale şi româneşti care transmiteau informaţii. Această zi va rămâne ca o zi neagră în istoria acestei instituţii.

Persoanele responsabile de acest atac asupra poporului român sunt: Dragnea Liviu, preşedintele partidului de guvernământ, Dăncilă Viorica, prim-ministru, Dan Carmen, ministru de interne, Cliseru Speranţa, prefectul capitalei, Firea Gabriela, primarul capitalei şi persoanele din conducerea jandarmeriei care au dat acest ordin.

Ziua aceasta va purta numele de JANDARMIADA.

Nu o vom uita niciodată!

#NUPLECAM

#APRINDEMLUMINA

Lumea trebuie să ştie!

5 reacţii

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.

 • Pleșea Gheorghe
  Pleșea Gheorghe
  commented 2018-08-14 20:32:33 +0300
  Toți cei vinovați sa răspundă în fata legii (dacă nu o vor modifica mai întâi) .
 • Anonymous
  Anonymous
  commented 2018-08-13 12:11:14 +0300
  Toti cei vinovati de aceasta marsavie trebuie sa raspunda penal si cu functia. DEMISIA !!!! Carmen Dan, seful/sefii Jandarmeriei, Cliseru! Dupa cum ar trebui sa raspunda si toti demnitarii/parlamentarii PSD care s-au intrecut in a da “solutii”
 • Constantin Basescu
  Constantin Basescu
  commented 2018-08-13 09:40:51 +0300
  Atâta timp cât cumetria politică este în vigoare
  nu cred că se poate discuta cu ei.
  Toată clasa politică e pusă pe făcut bani,indiferent de partid. Ne trebuie o nouă clasă politică făcută de politicieni care într-adevăr lucrează pentru cetățean nu pentru buzunarul propriu.
 • Andreea Mihaela
  Andreea Mihaela
  commented 2018-08-13 07:30:46 +0300
  Trași la răspundere !
 • Emilia-Georgeta Morariu
  Emilia-Georgeta Morariu
  commented 2018-08-12 19:47:54 +0300
  De identificat, i-am identificat! Și mai important e ce se întâmplă în continuare. Vor plăti sau nu acești principali vinovați, și toate găștile lor, plus vinovații colaterali…, pentru tot RĂUL făcut românilor, de pretutindeni? Așa Să ne Ajute Dumnezeu! MEG