Interviuri PACT. Adrian Gabriel Pintilie (Bolintin Vale): „Oamenii sunt profund dezamăgiți, iar corupția e foarte răspândită. Cei răi se unesc la nevoie, ar trebui și noi, oamenii buni, să facem același lucru.”

Interviuri PACT. Adrian Gabriel Pintilie (Bolintin Vale): „Oamenii sunt profund dezamăgiți, iar corupția e foarte răspândită. Cei răi se unesc la nevoie, ar trebui și noi, oamenii buni, să facem același lucru.”

Luna iunie a fost o lună a provocărilor și a speranței, a întrebărilor și a reușitelor. Totul a pornit de la un crez simplu, acela că oamenii de bună credință își vor face auzită vocea, implicându-se activ în alegerile locale. În orașul Bolintin Vale, echipa PACT condusă de Adrian Gabriel Pintilie a reușit să mobilizeze oameni care nu mai credeau în politică, în promisiuni electorale, în figuri noi sau vechi, oameni care pur și simplu își pierduseră speranța. 

Bolintin Vale este orașul în care, cu mai puțin de 3 săptămâni în urmă ai candidat la funcția de primar. Ce ne poți spune despre Bolintin? 

Este orașul în care m-am născut, în care locuiesc și muncesc și-n care mi-ar plăcea să îmi trăiesc toată viața. Numai că Bolintinul nu arată așa cum îmi doresc. Este un oraș prăfuit, rămas în urma timpurilor în care ne aflăm. În Bolintin aproape că nu se simte nicio evoluție, niciun progress, deși este un oraș aflat într-o țară democratică, parte a Uniunii Europene. Iar pentru această stare de fapt consider că vina cea mai mare o poartă clasa politică. 

Care este realitatea politică a orașului și cum te-a influențat scepticismul celor cu care ai intrat în contact de-a lungul campaniei electorale?

În Bolintin, mafia transpartinică face legea după propriile interese. Toate instituțiile publice sunt conduse de oameni numiți politic și nu după competențe. Acest sistem corupt le-a ucis cetățenilor demnitatea și speranța că se poate și altfel, că se poate și cu responsabilitate și corectitudine.
Asta este realitatea și o cunoșteam chiar înainte de a mă decide să candidez. Acum, după alegeri, toate informațiile, neregulile și suspiciunile s-au adeverit. Sunt multe interese, mulți oameni sunt forțați să susțină partidul aflat la putere, dar voi continua să lupt cu nedreptatea și voi face tot ce îmi stă în putere să aduc cât mai multă normalitate în viața bolintinenilor.

Ce te-a făcut să intri în politică și de ce ai ales PACT?

O doză de curaj nebun. Știu că politica e murdară, dar fără implicare nu aș fi reușit să schimb nimic. Sutele de ore efectuate voluntar pentru echipa școlii, competițiile și toate premierile de sfârșit de an, efectuate din veniturile mele, dar și dăruirea cu care îmi fac profesia nu au reușit să construiescă un teren de sport și nici să îi convingă pe oamenii cu pixul în mână să îl construiască. Acest mic exemplu dat de mine arată, contextual, situația în care mai-marii orașului ignore cu bună știință meritele și performanța.
Am intrat în PACT pentru că așa am simțit și este logic și normal să intri într-un partid nou, curat, decât să te alături unui partid are a demonstrat cu vârf și îndesat de ce e „capabil” timp de zeci de ani.

Care au fost cele mai impresionante momente din timpul campaniei și cum s-au desfășurat?

Unul dintre cele mai impresionante momente a fost acela în care, așezat pe o bancă, la un bătrânel la poartă, am intrat în vorbă cu el.Acesta mi-a luat mâna în mâinile lui aspre și cu lacrimi în ochi mi-a spus, sfârși: „Voi, tinerii, trebuie să ne salvați, eu nu mai am putere, hoții ăștia ne-au distrus țara.”

Au fost multe momente care m-au impresionat… Oamenii suferă, sunt mulți cu probleme de care nu știe nimeni și, ce e și mai rău, nimănui nu-i pasă. Nu știu dacă va putea cineva să rezolve din problemele oamenilor, dar măcar să facem tot ce putem pentru a lăsa lumea mai bună decât am găsit-o.

Dacă ar fi să o iei de la capăt, ce ai face diferit? Ce s-ar schimba în atitudinea ta?

Nu știu dacă aș face ceva diferit. Am înțeles că oamenii sunt profund dezamăgiți, iar corupția e foarte răspândită. Oamenii răi se unesc la nevoie, ar trebui și noi, oamenii buni, să facem același lucru. Eu cred că cei buni încă sunt majoritari. Trebuie să îi convingem să se implice în viața Cetății.

Cine sunt cei mai importanți oameni într-o campanie electorală și cât de mult contează susținerea familiei într-un astfel de demers?

Depinde despre ce tabără vorbim. În tabăra corupților, am observat că cei mai importanți sunt micii corupți.Pentru un mic interes au făcut un mare rău țării și dreptății. În tabăra noastră, cei mai importanți oameni sunt aceia care mai cred și încă nutresc după dreptate, oamenii corecți și onești. Iar familia e totul. Pentru familie ne străduim să facem o lume corectă și dreaptă, o lume mai bună. Într-o luptă atât de grea, susținerea familiei este esențială.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.