Interconectarea pieței muncii

Interconectarea pieței muncii

Stabilirea unor legături mai strânse între agențiile pentru ocuparea forței de muncă, sectorul privat și sistemul educațional. Agențiile pentru ocuparea forței de muncă ar trebui să fie într-un permanent dialog cu sectorul privat pentru a identifica cerințele pieței. Aceste nevoi pot fi ulterior trimise unităților de învățământ pentru a crea programe de conversie profesională pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ


În prezent sunt 3 argumente în dezbatere la acest post.

Cum evaluezi această strategie? Alege una sau mai multe dintre etichetele de mai jos și apoi detaliză din experiența ta.
Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.
 • Cezar Barbu
  commented 2018-04-22 00:50:03 +0300
  As propune cateva adaugari:
  - sa existe si sa se incurajeze un dialog permanent intre angajatori si universitati/ facultati, mai degraba decat unul indirect. Motivul este ca astfel angajatorii pot comunica in mod direct skill-urile si abilitatile (comunicare, team working, gandire critica etc) pe care le doresc si pe care le observa ca ar lipsi din absolventi. Astfel, universitatile pot face ajustari atat in privinta locurilor pe care le ofera la anumite licente/mastere, dar si in privinta predarii, continutului, abilitatilor care sunt testate si incurajate in studenti in cadrul facultatii (licentei), dar si in cadrul activitatilor extracuriculare pe care acestia le intreprind (mai multe despre asta in urmatoarele puncte)
  - universitatile sa sustina si sa incurajeze in mod activ studentii in a capata experienta de munca din timpul facultatii (prin internship-uri pe timp de vara sau intr-un an intercalat). Prin sustinere inteleg formarea unor legaturi intre universitati si angajatori pentru a facilita distribuirea de posturi de internship, acestea fiind accesibile prin concurs (compus din scrisoare de intentie+cv+interviu+test de abilitati etc). Aceste legaturi se pot manifesta prin oferte trimise de catre angajatori universitatilor legate de oportunitati de placement.
  De asemenea, prin sustinere inteleg suport profesional pentru studenti care sa ii ajute sa isi expuna abilitatile si calitatile in cel mai bun mod posibil (ajutor pentru construirea unui CV eficient, ajutor si posibilitatea de a practica interviuri)
  Prin incurajat, mai inteleg si indemnarea studentilor sa aplice nu doar la oportunitati formale de placementuri (cele carora li se face reclama), dar si la cele non-formale (adica prin trimiterea unui CV direct persoanelor responsabile de resurse umane, spre exemplu)
 • Cezar Barbu
  tagged this with susȚin pact pentru asta 2018-04-22 00:50:03 +0300
 • Cezar Barbu
  tagged this with important și urgent 2018-04-22 00:50:02 +0300