Ieşim în stradă împotriva graţierii, în ciuda intimidărilor: membru PACT, ameninţat cu fabricarea unui dosar penal pentru că a îndrăznit să protesteze

Ieşim în stradă împotriva graţierii, în ciuda intimidărilor: membru PACT, ameninţat cu fabricarea unui dosar penal pentru că a îndrăznit să protesteze

prot.didePlatforma Acţiunea Civică a Tinerilor susţine şi se alătură mişcărilor de protest din intervalul 29 aprilie - 1 mai 2017 împotriva adoptării legii graţierii şi modificării legislaţiei penale organizate de grupurile civice Iniţiativa România, Iniţiativa Timişoara, Sibiu Uniţi Salvăm, Aradul Civic, Oradea Civică, Corupţia ucide, ACTI Craiova, Civica Iaşi #REZISTENŢA.  Membrii PACT vor fi prezenţi în stradă pentru a sancţiona încercările repetate ale actualei majorităţi parlamentare de sabota lupta împotriva corupţiei. Facem apel către toţi cetăţenii de bună credinţă care au protestat împotriva ordonanţei 13 să se alăture acestui protest. Mai multe detalii puteţi găsi aici: https://www.facebook.com/events/1340909002653958/

De asemenea, PACT solicită actualei majorităţi parlamentare să renunţe de urgenţă la încercările de a reînvia OUG prin proiectul de lege privind graţierea.

Membrii PACT vor continua să protesteze împotriva abuzurilor coaliţiei PSD-ALDE, în ciuda intimidărilor la care sunt supuşi zilnic protestatarii paşnici.

Cel mai recent exemplu îl constituie cazul lui Cristian Mihai Dide, membru PACT, care a fost ameninţat cu “fabricarea” unui dosar penal pentru că a protestat în faţa Primăriei Bucureşti.

Astfel, Cristian Mihai Dide, alături de mai mulţi protestatari au luat parte, miercuri, 26 aprilie 2017, la un protest în faţa Primăriei Capitalei, nemulţumiţi de faptul că le este refuzat constant dreptul de a organiza proteste publice în faţa instituţiei. Aceştia au fost  legitimaţi atât de Poliţia locală, cât şi de Jandarmerie, iar Cristian Mihai Dide a fost ameninţat cu un dosar penal, în urma unei înscenări. După ce aproape timp o oră troleibuzele au trecut unul după altul pe lângă maşina protestatarilor parcată lângă primărie, troleibuzele au fost oprite. Brusc, acestea nu mai puteau trece pe lângă maşina protestatarilor. Precizăm că pentru infracţiunea de obstrucţionare a traficului se întocmeşte dosar penal. Redăm mai jos declaraţia lui Cristian Mihai Dide:

“Noi am parcat maşina pe banda de autobuz şi ne-au depăşit zeci de troleibuze. Când au văzut că nu vreau să plec, au chemat o maşină de la RATB şi au dat comandă să nu ne mai depăşească niciun troleibuz, ca să îmi facă mie dosar penal pentru blocarea mijloacelor de transport.

Au venit, au parcat în faţa mea mea, în faţa dubiţei noastre, o maşină RATB portocalie, de intervenţii, şi respectivul îmbrăcat în verde a informat primul troleibuz din spatele dubiţei mele că nu mai trece nimeni de această dubiţă. (...) Au rămas trei troleibuze blocate în spatele dubiţei mele pentru că au primit comandă şi se aude pe filmarea unui şofer <<domne, noi trebuie să ne oprim pentru că am primit comandă>>”, a declarat acesta.

 

Este ridicol şi revoltător că o insituţie precum Primăria Municipiului Bucureşti are drept preocupare organizarea unor înscenări cu scopul de a fabrica dosare penale împotriva unor cetăţeni care protestează paşnic. Acest comportament este un abuz de putere specific regimurilor totalitare care nu poate fi tolerat într-un stat democratic. PACT face apel către toate organele abilitate să se sesizeze împotriva acestor acţiuni grave şi ilegale ale instituţei conduse de Gabriela Firea.

 

Sursă foto: news.ro

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.