Profil public

838.70pi

Gregor Teodorescu


Activitatea lui Gregor Teodorescu

 • Semnează petiția pentru ca Lucian să intre în politică.

  100 SEMNĂTURI

  Am citit și noi articolul scris de Lucian Mîndruță și credem că are dreptate. Trebuie să intrăm cât mai mulți în politică. Și noi ne-am făcut calculele. Pentru a schimba România este nevoie de un partid cu 40k+ membri care să candideze și la țară și la oraș și să pună și câte 10 Euro la un loc pentru a finanța toată povestea asta. Dar, cum spun americanii: „Don't just talk the walk, but walk the walk!”

  Lucian Mîndruță este un om de dreapta. Și PACT e de dreapta. Lui Lucian îi place mai mult cu vestul decât cu estul. Și PACT susține parcursul euRO-atlantic al țării noastre. Lui Lucian îi place să meargă cu bicicleta. Și nouă. De fapt, chiar venim la sediu pe biciclete, iar politicile locale promovate de PACT susțin mobilitatea urbană durabilă. Lucian știe că nu statul te salvează de sărăcie. Și noi știm asta. Lucian Mîndruță nu crede în conspirații. Nici noi, chiar am fost victime colaterale ale unora. De fapt, cam tot ce susține mereu Lucian Mîndruță este aliniat cu doctrina PACT pentru România. Așa că ne-am hotărât să-l invităm pe Lucian să ni se alăture. Mai jos se află scrisoarea noastră către Lucian Mîndruță:

  Dragă Lucian,

  Vino în PACT și hai să facem politică împreună.

  Poți intra pe site să afli mai multe despre noi. Putem lucra împreună la programul politic și la mesajele noastre. Ne poți ajuta cu imaginea și cu experiența ta. Putem schimba această țară în această generație, nu peste 1.000 de ani.

  Sigur, nu avem foarte multe de pus pe masă, în afară de resursele noastre intelectuale și umane. Suntem un partid neparlamentar, o platformă civică și politică a comunităților locale din țară și din diaspora. Dar susținem și noi libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și EU.

  Nu putem oferi funcții nici în stat. Când te invităm, de fapt îți dăm oportunitatea de a oferi mai mult decât a primi. Asta facem cu toții. Dar ai ocazia să vezi politica la firul ierbii așa cum e ea, de fapt.

  Nu te invităm ca pe un privilegiat și nu punem pe masă, așa cum se poartă pe la case mai mari, „locuri pe liste”, dar avem ceva mai valoros: o procedură de intrare echitabilă și un partid în care oricine ar intra primește același tratament și are aceleași oportunități.

  Nu în ultimul rând, nu te invităm să devii președinte, prim, secretar, sau alte funcții cu prescurtări criptate. La noi, cea mai importantă funcție e cea de membru.

  Te invităm să te înscrii în PACT, un partid care se ghidează după următoarele valori: libertate, dreptate, unitate, responsabilitate și siguranță.

  La final, Lucian, te lăsăm cu un gând: știi cine a lăsat-o singură pe Codruța? „Noi toți, care ne-am dus seara la miting. Și care dimineața am respins cu scârbă singura soluție fezabilă într-o democrație: să intrăm în politică.” Cine a spus asta e un tip deștept. Ar trebui să o facă primul. Hai!

  Fii pactist!

  PACT pentru România

  Echipa

  Semnați și voi pentru a-l convinge pe Lucian Mîndruță să intre în politcă alături de PACT pentru România. Noi promitem că îi vom transmite scrisoarea alături de persoanele care semnează.

  Ah, și încă ceva: unul dintre colegii noștri, Dan Baban, mare pasionat de biciclete și activități outdoor, pune la bătaie o bicicletă pe care o vom face cadou aleatoriu, unuia dintre voi, cei care semnați scrisoarea. Mulțumim Dane!

  C350_01.jpg

  Adaugă SEMNĂTURI
 • signed PACT pentru antreprenoriat 2017-11-26 16:23:49 +0200

  PACT pentru antreprenoriat

  E TIMPUL SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME


  156 SEMNĂTURI

  România nu se va dezvolta economic dacă statul nu va ridica povara fiscală de pe umerii celor care muncesc. Avem printre cele mai mari și mai complicate fiscalități din Europa. De asemenea, numărul de formulare și de drumuri la instituții publice este enorm atât pentru persoanele juridice cât și pentru persoanele fizice. Pe de altă parte, țări mai mici și cu resurse mai puține au reușit să implementeze un sistem fiscal suplu, simplu și au digitalizat întreaga administrație publică locală și centrală. În Estonia, singurele trei operațiuni care nu se pot realiza online sunt achizițiile de imobile, căsătoria și divorțul, și nu pentru că nu ar fi posibil ci pentru că au considerat că deciziile respective conțin o componentă emoțională și trebuie realizate în persoană.

  Dacă vrei să susții abolirea acestei birocrații de stat și implementarea unui sistem de taxe suplu care să ofere investitorilor români, străini și tuturor angajaților, o gură de aer proaspăt, vino alături de PACT și semnează.

  Adaugă SEMNĂTURI
 • signed PACT pentru autostrăzi 2018-02-12 16:52:43 +0200

  PACT pentru autostrăzi

  E TIMPUL SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME


   

  373 SEMNĂTURI

  România are nevoie de o rețea de 4.500 km de autostrăzi regionale. Acum nu avem nici 10% din ce e necesar. În afară de infrastructura susținută de Uniunea Europeană (TEN-T), avem nevoie de autostrăzi care să lege comunitățile mici de marile centre urbane. Nu trebuie să lăsăm comunități mai mici neconectate, pentru simplul motiv că sunt mai mici. Deci și un mic orășel din Moldova și un sat din Transilvania ar trebui să fie la 20 - 30 de minute de prima autostrada. Capetele autostrăzilor ar trebui să asigure minim 2 ieșiri la graniță pe toate punctele cardinale.

  Promovează și tu următoarele obiective naționale:

  1. PACT susține dezvoltarea urbană după deviza „O oră până la un mare oraș și o oră până la aeroport”.
  2. Dezvoltarea cât mai rapidă a Autostrăzii Pitești-Sibiu. Legarea Constanței de Arad este bună nu numai pentru Dacia ci pentru întreaga economie românească.
  3. Dezvoltarea Autostrăzii Iași-Oradea. Legarea Moldovei de Transilvania servește nu numai deziderate economice ci și geopolitice - trebuie să ducem autostrada la granița cu Republica Moldova.
  4. Dezvoltarea centurii Clujului. Clujul are o dinamică de dezvoltare foarte rapidă și are nevoie de astfel de investiții în infrastructura majoră pentru a-și susține creșterea în anii următori.
  5. PACT susține dezvoltarea Aeroportului Brașov. Densitatea aeroporturilor în Europa este mult superioară celei din România iar Brașovul are șansa să devină unul din cele mai importante noduri logistice și turistice ale țarii.
  6. PACT susține dezvoltarea Aeroportului Brăila-Galați - a doua ce mai mare zonă metropolitană din România, după București încă nu are un aeroport funcțional.

  Iar dacă locuiești într-un oraș mai mic din România și crezi că autostrada ar trebui să treacă și prin apropierea ta, lasă un comentariu mai jos, explicând situația. În EUROPA, în maxim 20 de minute ești pe autostradă.

  Adaugă SEMNĂTURI
 • signed SOLICITĂ SCUZE 2017-11-01 23:52:54 +0200

  SOLICITĂ SCUZE

  Solicită-i și tu lui Șerban Nicolae să-și ceară scuze pentru declarația inacceptabilă pe care a făcut-o.

  Şerban Nicolae a afirmat luni că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României şi că acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării, adăugând că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună.

  Declaraţiile lui Şerban Nicolae, făcute în cadrul Comisiei Juridice din Senat, nu doar că insultă cu bună ştiinţă memoria nenumăraţilor luptători care au ales rezistenţa anti-comunistă chiar cu preţul vieţii, dar reprezintă şi un fals istoric grosolan, după reţetele  sovietice. Fostul consilier al  lui Ion Iliescu pare să uite că regimul comunist a fost condamnat oficial de Preşedinţia României şi declarat drept ilegitim şi criminal.

  Vom transmite solicitarea de a-și cere scuze, alături de semnăturile online primite, la Cabinetul Senatorial al acestuia.


  SOLICITARE

  Stimate domnule Șerban Nicolae, senator al României pe mandatul 2016 - 2020,

  Prin prezenta vă solicităm să vă cereți scuze public pentru afirmațiile revoltătoare și inacceptabile cu privire la rolul pe care l-au avut partizanii români în istoria neamului nostru.

  În cazul în care refuzați acest lucru, vă cerem demisia din Parlamentul României!

  Adaugă SEMNATURI
 • signed Salvați Palatul Simion Gheorghiu 2017-10-11 20:51:06 +0300

  Salvați Palatul Simion Gheorghiu

  PACT pentru România este o platformă civică și politică a comunităților locale din țară și din diaspora. Grupul local PACT pentru Galați inițiază această petiție online pentru salvarea unei clădiri emblematice, uitată de autorități. 

  Obiectivul nostru este de 3.000 de semnături online pe care, dacă reușim să le strângem, ne propunem să le concretizăm într-o Hotărâre de Consiliu Local.

  SEMNEAZĂ!

  719 SEMNĂTURI

  Palatul Simion Gheorghiu este un simbol al Galațiului, lăsat în paragină. Reabilitarea acestuia ar costa câteva milioane de Euro, bani de care Primăria Galați dispune. În același timp, prioritățile Primăriei sunt cu totul altele: talcioc, pomeni electorale, asfaltarea unor străzi, centrale termice gratis, birouri ale birocraților cu lifturi panoramice, fântâni arteziene și alte cheltuieli inutile.

  Reabilitarea Palatului Simion Gheorhiu ar reprezenta o oportunitate de reînviere a zonei istorice gălățene, de înființare a unui spațiu al creativității sau al firmelor start-up, a unui spațiu al comunității noastre, administrat chiar de către comunitate, cât și o reînviere a unui ethos local.

  Primăria a comandat o expertiză a clădirii dar deși aceasta ar fi trebuit să fie finalizată imediat, rezultatul trenează.

  Cerem reabilitarea urgentă și completă a Palatului Simion Gheorghiu în următorul exercițiu bugetar, cu ajutorul fondurilor publice care pot fi alocate imediat, prin Hotărâre de Consiliu Local.

  Adaugă SEMNĂTURI
 • published GHID DIALOG in RESURSE UMANE 2017-09-19 21:43:17 +0300
 • published IMAGINE in MARKETING POLITIC 2017-08-22 22:14:54 +0300
 • tagged PACT PENTRU ROMÂNIA's Conectivitate with important Și urgent 2017-07-05 16:11:19 +0300

  Conectivitate

  Finalizarea proiectelor majore propuse în Masterplanul General de Transport: Există un consens național în ceea ce privește finalizarea principalelor autostrăzi din România. Trebuie de asemenea alocate resurse pentru alte proiecte de infrastructură conectivă (aeroporturi, căi ferate, centre intermodale, porturi). Aceste proiecte de infrastructură sunt importante nu numai pentru conectarea centrelor urbane la piețele din Vest dar și pentru înlesnirea accesului populației din jurul orașelor la oportunitățile pe care acestea le oferă. 

  ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ

 • responded to Alocare inteligentă with submitted 2017-07-01 17:35:43 +0300

  Alocare inteligentă

  Alocarea unui număr de ore pe săptămână aproximativ egal pentru fiecare disciplină evaluată – de exemplu, între 3-5 ore săptămânal.

  ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ

 • ȘCOALA #pebune PENTRU ELEVI

  SCOP

  Principalele puncte ale modelului de reformă educațională propus de PACT sunt următoarele: A) elevii, în mod autentic, devin protagoniştii principali ai demersului educaţional, care îi vizează în mod direct. B) modelul pune în fapt, în mod autentic, principiul descentralizării curriculare la nivelul unităţii de învăţământ preuniversitar; C) elevii parcurg mult mai puţine discipline evaluate în fiecare semestru; D) elevii pot opta şi pentru discipline "neevaluate" (în sensul că notele la aceste discipline nu intră în calculul mediilor semestriale); mesajul transmis: "dacă vrei, poţi alege şi alte discipline, care să-ţi lărgeasca orizontul cunoaşterii universale; ele nu intră la medii, dar suntem bucuroşi să-ţi oferim oportunităţi de dezvoltare, dacă eşti interesat!"; E) în fiecare semestru, elevii parcurg o combinaţie echitabilă din discipline obligatorii şi discipline la alegerea lor, din oferta scolii; F) elevii învaţă să opteze şi să-şi asume consecinţele deciziilor care îi privesc direct; G) încetează existenţa "claselor-plutoane", cu dinamica internă blocată pe cicluri de învăţământ (aproximativ aceiaşi 25-30 colegi de clasă, dintr-a V-a A, B, C... până într-a VIII-a A, B, C... şi, respectiv, dintr-a IX-a A, B, C... până într-a XII-a A, B, C...) -- acestea se înlocuiesc cu grupele/ clasele constituite flexibil pe discipline, cu dinamică semestrială (aceiaşi 25-30 colegi la disciplinele obligatorii; alţi minimum 11 colegi diferiţi, la disciplinele la alegerea elevilor, din oferta şcolii). Acesta reprezintă un model mult mai adecvat realităţii societăţii actuale, cu contexte mult mai deschise şi mai rapid schimbătoare în privinţa echipelor de lucru;  H) dispar profilurile "uman" şi "real" – acum ele sunt întreţinute artificial şi constrâng, în loc să ajute la o dezvoltare reală a adolescenţilor, potrivit aspiraţiilor proprii, descoperite în ritmul specific al fiecăruia în parte.

 • tagged PACT PENTRU ROMÂNIA's PPP with prea de dreapta 2017-07-01 12:57:31 +0300

  PPP

  Elaborarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii Parteneriatului Public Privat (PPP): legea de realizare a PPP-urilor există, însă nu au fost încă elaborate normele de aplicare. Prin urmare nicio autoritate nu poate realiza proiecte în PPP cât timp nu are normele de aplicare ale legii. În acest sens ar fi utilă elaborarea acestor norme de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în consultare cu Ministerul de Finanțe și cu factorii relevanți (autorități publice, companii private). În urma finalizării legislației necesare proiectelor de tip PPP volumul de investiții ce poate fi realizat în prezent prin bugetele locale și centrale se va putea multiplica semnificativ. Se vor putea realiza proiecte cu bugete mai mari, utilizând combinații de buget de stat, capital privat și fonduri europene. De asemenea, randamentul unor astfel de proiecte va fi mult crescut datorită implicării capitalului și know-how-ului privat.

  ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ

 • signed Alegeri europarlamentare 2017-06-30 08:40:12 +0300

  Alegeri europarlamentare

  Pentru a participa la alegerile europarlamentare cu liste complete, trebuie să strângem peste 200.000 de semnături. Pentru că cel mai important actor civic și politic este cetățeanul, strângem aceste semnături la firul ierbii, în România profundă. De aceea, nu investim sume fabuloase pentru a strânge semnăturile într-o perioadă foarte scurtă, ci construim pas cu pas aceste liste.

  Înscrie-te și tu pentru a semna listele PACT pentru alegerile europarlamentare.

   

  24,865 SEMNĂTURI

  Semnătura ta ne va permite să prezentăm liste pentru alegerile europarlamentare din 2019, conținând cei mai competenți și mai curați candidați la Parlamentul European. Candidaturile vor fi supuse dezbaterii publice iar dacă devii pactist, vei avea ocazia chiar sa votezi un candidat sau altul, pentru a ocupa o poziție pe listă sau chiar să candidezi și tu.

  De asemenea, PACT supune dezbaterii publice și interne, întregul său program și toate deciziile importante luate de către reprezentanți.

  Conform legii alegerilor, tabelul conținând semnăturile trebuie să conțină următoarele date de identificare:

  Nume | Prenume | Adresă | Localitate | B.I. / C.I. | Data nașterii | Serie | Număr | CNP

  De aceea, te rugăm să îți verifici adresa de e-mail și să completezi formularul anexat.

  Adaugă SEMNĂTURI
 • published PRIN ACEST SITE in DONEZ 2017-06-26 18:22:12 +0300
 • Cum puteți schimba lucrurile dacă nu câștigați alegerile? De ce v-ar acorda cineva o șansă?

  R:

  Schimbarea a început deja în clipa în care cetăţenii cinstiţi au ales să se implice. Deja am câștigat primele curse la nivel local, iar la alegerile parlamentare am obținut cel mai bun scor din țară pentru un independent susținut de PACT, la Neamț, în România profundă. Că nu vom câştiga toate primăriile într-un ciclu electoral, asta ştim deja; uitaţi-vă la modul în care au fost organizate alegerile şi la interesele partidelor actuale. Dar tocmai pentru asta suntem aici: ca să resetăm standardele în politică şi să dăm românilor încredere în reprezentanţii lor.

  Noi suntem o mișcare a oamenilor transformată într-un partid politic. Avem o viziune pe termen lung și suntem conștienți că schimbarea nu se produce peste noapte.

 • Ce vă face să credeți că nu veți deveni la rândul vostru corupți?

  R:

  Însăși orientarea noastră de centru – dreapta, adică: 

  Dorim ca statul să fie mai mic și mai inteligent, iar pârghiile sale de putere să migreze cât mai mult dinspre instituții înspre cetățeni. 

  Viziunea, obiectivele și programul nostru, conțin măsuri prin care politicienii au mai puțină putere și nu mai multă, iar statul mai puțini bani pe care îi poate manipula și nu mai mulți.

  Doar un exemplu ar fi obiectivul PACT de a privatiza CNAS și liberaliza piața asigurărilor obligatorii de sănătate, ceea ce va crește competiția și va reduce corupția din sistemul de sănătate.

 • Cum veți lupta împotriva corupției? Este lupta anticorupție o prioritate pentru PACT?

  R:

  Categoric DA. Lupta anticorupție rămâne o prioritate națională. PACT susține pe deplin eforturile instituțiilor anticorupție, iar asta se poate vedea inclusiv prin Codul de Etică PACT, criteriile de integritate incluse în Statut și pozițiile noastre publice.

  Lupta anticorupție se duce printr-un cadru legislativ care o să ofere sistemului transparență, prin independență garantată pentru DNA, ANI și celorlalte instituții ale statului ce luptă zi de zi cu corupția din România.

  Cu o legislație transparentă și profesionistă, vom face imposibil furtul de la stat. Banul public la vedere!

  Un alt aspect ține de aplicarea legilor din România, care încă trenează și este neunitară. Procedurile de aplicare și sancționarea în cazul neaplicării legii sunt niște aspecte fundamentale.

 • De ce participați la emisiunile unor televiziuni controversate?

  R:

  Am luat decizia de la bun început de a accepta toate invitațiile venite din partea reprezentanților mass-media.

  Considerăm că există o singură Românie. Ne adresăm tuturor cetățenilor României, indiferent ce posturi tv urmăresc, indiferent ce ziare citesc sau ce emisiuni asculta la radio.

  Ne dorim ca mesajul nostru să ajungă la toți cetățenii României de acasă și de peste hotare.

  Cultura dialogului deschis este un element fundamental într-o democrație. 

 • published Ce simbolizează sigla PACT? in FAQ 2017-06-10 16:23:23 +0300

  Ce simbolizează sigla PACT?

  R:

  O stea: pentru că privim spre viitor, spre România în 3D pe care dorim să o construim împreună – România democratică, dezvoltată și demnă.

  Un om stilizat, care indică direcția „înainte” și acționează cu integritate și tenacitate: pentru că punem întotdeauna și în tot ce facem cetățeanul pe primul loc și nu vom renunța niciodată la lupta pentru o cauză mai presus de noi toți. 

 • Cum diferă PACT de restul partidelor politice sau mișcărilor politice existente în România?

  R:

  Am reușit să reunim oameni extrem de competenți și curați.

  Avem un program de guvernare complet și inovator, prin care punem pe agenda publică subiecte vitale despre care nimeni altcineva nu vorbește.

  Avem un proiect de țară simplu, clar și asumat: depășirea mediei UE pentru toți indicatorii de dezvoltare a României, într-o singură generație - aceasta.

  În plus, ne definesc trei calități fundamentale:

  • Nu credem în lideri providențiali. Credem în oameni implicați pentru comunitate.
  • Avem răbdare, dorim să creștem temeinic, pe baze sănătoase, fără spectacol și promovând viziunea și valorile noastre.
  • Politicienii se gândesc doar la următoarele alegeri. Noi ne gândim la următoarele generații.