#FreeRO: PACT face apel la grevă cetăţenească pentru a protesta împotriva modificării legilor justiţiei

#FreeRO: PACT face apel la grevă cetăţenească pentru a protesta împotriva modificării legilor justiţiei

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR nu se dă în lături de la nimic pentru a-şi atinge ţelul suprem: subordonarea politică a justiţiei. Dispariţia Majestăţii Sale Regele Mihai nu doar că nu i-a împiedicat să continue mutilarea legilor justiţiei la foc automat în comisia condusă de Florin Iordache, ba chiar a reprezentat pentru aceştia o nesperată şansă de a accelera adoptarea modificărilor legislative, sperând la pasivitatea societăţii civile şi întreruperea protestelor paşnice. Este un gest politic cinic, un ultim afront adus de urmaşii lui Ion Iliescu Majestăţii Sale Regele Mihai şi o gravă lovitură pentru democraţia din România.

La 28 de ani de la recăpătarea libertăţii sale cu preţul sângelui, România se află în pericol să devină un stat capturat de interesele ilicite ale infractorilor care au ajuns să o conducă. Modificarea legilor justiţiei în sensul dorit de majoritatea PSD-ALDE-UDMR ar însemna nu doar subminarea luptei împotriva corupţiei, ci îngenuncherea justiţiei, democraţiei şi libertăţii din România.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei grave cu care ne confruntăm, membrii PACT au decis să intre în grevă cetăţenească: un act de protest simbolic, ce constă în purtarea unei banderole albe pe braţ, pe care este inscripţionat mesajul #freeRO. Facem apel către toţi cetăţenii care nu se simt reprezentaţi de actuala majoritate parlamentară şi care vor o justiţie independentă să ni se alăture în acest demers. Dacă nu se vor opri nici în ceasul al doisprezecelea, în ciuda tuturor avertismentelor primite din partea instituţiilor europene, ambasadelor statelor aliate, asociaţiilor de magistraţi, societăţii civile şi zecilor de mii de oameni din stradă, atunci vom merge mai departe şi vom recurge la ultima soluţie: greva generală. Niciun sacrificiu nu este prea mare pentru a ne salva libertatea.

Între timp, membrii PACT se vor afla în fiecare seară alături de cetăţenii care se strâng la Parlament sau la Piaţa Victoriei pentru a manifesta împotriva modificării legilor justiţiei.  PACT pentru România sprijină toate formele de protest paşnic împotriva acestei grave tentative de subminare a statului de drept de către majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

“Când cei care ne conduc ne arată în fiecare zi că nu ne ascultă , că-şi bat joc de noi şi că pun justiţia şi libertatea noastră în genunchi, ce ne rămâne de făcut? Am decis să intrăm într-o grevă cetăţenească, cu banderolă albă pe braţ pe care să scrie #freeRO. Free Romania, pentru că asta merităm. Trebuie să ne asculte. Imaginaţi-vă 20 de milioane de români cu banderolă albă - atunci ne vor asculta. Ieşiţi în stradă şi spuneţi-le că vreţi o Românie liberă”, a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PACT, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.