ESCO

ESCO

Elaborarea legislației pentru realizarea proiectelor din domeniul energiei și a eficienței energetice, cu capital privat (modele ESCO): eficiența energetică este un domeniu vital pentru dezvoltarea țării, domeniu definit ca prioritar inclusiv de Uniunea Europeană. Clădirile consumă aprox. 40% din total energie consumată la nivel mondial, iar reducerea consumului de energie este un obiectiv asumat de România prin legislația națională și comunitară. Dar astfel de proiecte au valori mari și, deși duc la economii semnificative de costuri, investițiile de obicei nu pot fi susținute sau pot fi susținute doar parțial de autoritățile locale. Însă prin implementarea unor modele prin care sunt implicate în finanțare companii private, care în schimb primesc o parte din economia realizată, volumul de proiecte ce poate fi realizat devine mult mai mare. În acest sens, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice împreună cu Ministerul de Finanțe trebuie să atingă următoarele două obiective:

  1. Definirea unui model de contract de performanță, care să stipuleze cadrul general prin care o primărie primește capital privat pentru astfel de proiecte și oferă în schimb o parte din economia realizată;
  2. Elaborarea legislației în vigoare care să reglementeze foarte clar acest model de finanțare.

ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ


Contribuie cu ideile tale.

Cum evaluezi această strategie? Alege una sau mai multe dintre etichetele de mai jos și apoi detaliză din experiența ta.
Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.