Educație pentru mediu
Creşterea gradului de conştientizare cu privire la efectele deşeurilor asupra mediului înconjurător și asupra sănătății personale, promovarea de producţie ecologică şi schimbarea comportamentului consumatorilor, înspre minimizarea cantității de deşeuri.
Implicarea directă a autorităţilor locale în responsabilizarea localnicilor, monitorizarea atentă a informaţiilor legate de gestiunea deşeurilor, a prevederilor legale, a mijloacelor puse la dispoziţia populaţiei.
Introducerea în curriculumul de învăţământ a unor ore de protecţie a mediului (ce pot fi ţinute de profesori de biologie, geografie, chimie sau de educaţie civică; cursurile pot fi făcute interactive prin colaborarea cu societatea civilă activă pe domeniul protejării deşeurilor).
Susținerea și multiplicarea iniţiativelor sociale și a demersurilor societăţii civile în acţiuni de advocacy pe aspecte ce ating legislaţia de specialitate; implicarea actorilor non-guvernamentali și a cetățenilor în dezbateri publice pentru conştientizarea populaţiei pe termen lung.
ÎNAPOI LA POLITICI | ALEGERI EUROPENE | MĂ ABONEZ
Contribuie cu ideile tale.
Intră cu