Drept la replică - Scrisoare deschisă SNSPA

Drept la replică - Scrisoare deschisă SNSPA

snspaDomnului Prof. Univ. Dr. Remus Pricopie, Rector al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative,

Doamnei Prof. Univ. Dr. Alina Bârgăoanu, Decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice - SNSPA,

 

Ca urmare a scrisorii deschise transmise de PACT în cursul zilei de joi, 14 septembrie 2017, care cere SNSPA întreruperea colaborării cu dl. Mirel Palada, am fost surprinşi să aflăm că răspunsul instituţiei pe care o reprezentaţi este acela de a nega orice formă de colaborare cu domnia sa, răspuns care contrazice, însă, publicații ale SNSPA.

Astfel, în cursul zilei de 14 septembrie, la orele 21:16, dl. Mirel Palada încă figura printre cadrele didactice “cu care SNSPA se mândreşte”. Această informaţie poate fi verificată la acest link: https://web.archive.org/web/20170914211655/http://comunicare.ro/index.php?page=comunicare-politica-marketing-politic-i-electoral (alăturată şi captură de ecran, anexa 1).

Totodată, în data de 15 septembrie, numele dlui Mirel Palada putea fi regăsit pe pagina de internet a Facultăţii de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, pe lista de coordonatori de lucrări ştiinţifice, la acest link: http://comunicare.ro/index.php?page=coordonatori (captură de ecran alăturată, anexa 2). De altfel, colaborarea domniei sale cu SNSPA nici măcar nu este de dată recentă, după cum probează un articol din data 31 iulie 2014, dedicat Masterului de Comunicare Politică, care se poate regăsi la acest link: http://www.snspa.ro/snspa/info-snspa/stiri/item/311-masteratul-in-comunicare-politica-marketing-politic-si-electoral-pentru-cei-care-vor-sa-faca-din-pasiunea-lor-o-profesie (captură de ecran alăturată, anexa 3). 

Ne întrebăm de ce numele dlui. Mirel Palada a fost înlăturat de pe site-ul instituţiei după ora 21:16, în ziua de 14 septembrie 2017, după ce PACT a cerut în mod public întreruperea colaborării cu domnia sa. (anexa 1).

De asemenea, numele dlui. Mirel Palada apare pe site-ul proiectului “Starea națiunii.  Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice”, desfășurat de SNSPA în parteneriat cu Guvernul României: http://starea-natiunii.ro/ro/evenimente/evenimente (captură de ecran alăturată, anexa 4). Proiectul, a cărui valoare totală depășește 16 milioane lei, este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

În lumina acestor informaţii, vă rugăm să ne clarificaţi dacă există sau a existat un raport contractual între dl. Mirel Palada şi SNSPA. În cazul în care nu există sau nu a existat un astfel de contract, vă rugăm să ne comunicați poziția dumneavoastră cu privire la prezența numelui dlui Palada în textele menționate mai sus și asociate cu SNSPA. Totodată, în cazul în care a existat o colaborare anterioară, vă rugăm să ne comunicaţi motivul și data întreruperii acesteia, precum și motivul pentru care numele acestuia a fost eliminat din lista cadrelor didactice doar după demersul nostru.

Vă asigurăm că unica noastră preocupare este binele studenţilor SNSPA şi nu avem niciun alt “interes exterior mediului universitar”, aşa cum invocă instituţia pe care o reprezentaţi.

Sperăm totodată că veţi clarifica în cel mai scurt timp aspectele asupra cărora v-am atras atenția, într-un mod suficient de transparent şi clar pentru toate părţile interesate, inclusiv pentru cei peste 1000 de semnatari ai petiţiei noastre.

 

Cu consideraţie,

Echipa PACT

 

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.