Domnule Victor Ponta, cereţi-le scuze românilor din diaspora pentru acuzele nefondate

Domnule Victor Ponta, cereţi-le scuze românilor din diaspora pentru acuzele nefondate

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) îi solicită deputatului PSD Victor Ponta să-şi ceară scuze public pentru declaraţiile lipsite de respect la adresa cetăţenilor români din diaspora cu privire la votul din noiembrie 2014.

Acesta a declarat duminică, 21 august: “Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor”.

Victor Ponta îi jigneşte încă o dată pe cetăţenii din afara ţării prin aceste acuzaţii nefondate. PACT îi solicită acestuia să le ceară public scuze românilor care au stat ore în şir la coadă din cauza deciziilor guvernului condus de domnia sa.

PACT îi solicită de asemenea acestuia să prezinte dovezi pentru acuzele lansate la adresa cetăţenilor români prin care să demonstreze că există cazuri de români “care s-au aşezat de două, trei, patru ori la coadă să se arate la televizor”.

„O bună parte din cei care au fondat PACT sunt tineri care au studiat sau au muncit în străinătate. Mulţi dintre ei se aflau peste hotare la momentul alegerilor din 2014. Ca preşedinte fondator al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, am fost sunat de sute de tineri români care mi-au povestit că au aşteptat cinci, şase sau chiar şapte ore pentru a putea vota. Indiferent de optiunea politică, este inacceptabil pentru un stat să limiteze dreptul la vot, fundamental şi sacru. Ruşine pentru asemenea declaraţii şi ruşine celor care se lasă manipulaţi de un asemenea discurs penibil” a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PACT.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.