Domnule Adrian Năstase, vă invităm să ne număraţi baloanele

Domnule Adrian Năstase, vă invităm să ne număraţi baloanele

nastasePlatforma Acţiunea Civică a Tinerilor a luat act cu profundă indignare de declaraţiile batjocoritoare ale fostului premier Adrian Năstase la adresa protestatarilor #rezist din Piaţa Victoriei.

Într-o postare de pe blogul personal, Adrian Năstase a scris următoarele:

Acum, Piata s-a transformat intr-un fel de Hyde Park, unde se strang, la diferite ocazii, tineri, mame cu copii in brate, câini, ultrasi etc. Ok. E democratie. Fiecare face ce vrea. Inclusiv multinationalele – asta rămâne intre noi. Intrebarea care mă frământă, insă, asteptând, in fiecare zi, la stopurile nesincronizate de acolo, este pe unde ajung, in „insula” din mijlocul pietei, apărătorii statului de drept, in conditiile in care nu există nicio trecere de pietoni intre trotuare si „insula respectivă?!

Există, in opinia mea, mai multe solutii urbanistice pentru a rezolva această situatie (...). Ar putea fi organizat si un transport de baloane cu heliu de pe Aeroportul Băneasa până in piată. Mai am si alte idei dar nu pot să vi le spun, acum, pentru că am interdictii electorale.

Este cert insă că, deocamdată, apărătorii statului de drept, care #rezistă, din când in când, in piata, tineri sau mai putin tineri, incalcă legea, traversând prin locuri nemermise, pentru a ajunge in mijlocul pietei. Desigur, in numele valorilor si principiilor europene. Si sub privirile ingăduitoare ale politistilor din zonă. Precizez, incă o dată, nu există nicio trecere de pietoni spre centrul pietei.”

PACT consideră inacceptabil felul în care domnul Adrian Năstase, un infractor dovedit, condamnat definitiv în două rânduri la închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită batjocoreşte cetăţenii activi care protestează împotriva Guvernului, sancţionând atacurile împotriva justiţiei ale actualei majorităţi.

Totodată, este regretabil că un fost premier din istoria democratică a României face trimitere la implicarea multinaţionalelor în protestele #rezist, adoptând un discurs conspiraţionist anti-occidental.

Îl asigurăm pe domnul Adrian Năstase că protestarii #rezist sunt buni cetăţeni care, spre deosebire de domnia sa, au respect pentru lege. Îl asigurăm că nu au nevoie de baloane cu heliu şi nu au folosit acest mijloc de transport. În cazul în care domnia sa a remarcat baloane cu heliu în Piaţa Victoriei, îl invităm să ni le numere, parafrazând o expresie celebră a domniei sale. 

Sursa foto: Agerpres

 

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.