“Democrație” în fieful baronului Bădălău: un profesor este linșat public și amenințat cu Poliția

“Democrație” în fieful baronului Bădălău: un profesor este linșat public și amenințat cu Poliția

badalauÎn plină criză politică izbucnită din cauza unui conflict intern al PSD, principalul partid de guvernământ continuă intimidarea tuturor contestatarilor săi într-o manieră regretabilă, care aduce aminte de practicile predecesorului său, PCR. Victimele sale sunt cetățenii activi și implicați civic care-și doresc binele comunității lor și își permit să se exprime public împotriva derapajelor sau incompetenței autorităților locale controlate de PSD.

Un astfel de exemplu este Adrian Gabriel Pintilie. Profesor de sport la școala din Malu Spart, Giurgiu, el este un dascăl devotat, a cărui muncă a dus la câștigarea a numeroase premii la olimpiadele școlare la nivel județean sau național de către elevii din Bolintin Vale la educație  fizică și sport, în ramuri sportive precum: șah, rugby, fotbal, handbal, cros, atletism, etc. Toate acestea, în condițiile în care școala unde predă nu are un teren de sport. Lipsa condițiilor a fost însă compensată de multele ore de muncă voluntară și de asigurarea pregătirii copiilor inclusiv din fonduri proprii (copiii fiind premiați din salariul său de profesor). Anul trecut, Adrian Gabriel Pintilie a fost candidatul PACT la Primăria Bolintin Vale în speranța de a le oferi concetățenilor o administrație transparentă și curată. De atunci, acesta a devenit o țintă a administrației PSD, compusă majoritar din rudele și apropiații senatorului Niculae Bădălău – a fost amenințat, jignit și denigrat public.

Duminică, 18 iunie 2017, atacurile la adresa sa au atins un nou nivel.  Într-o publicație locală din Giurgiu a apărut un articol în care Adrian Gabriel Pintilie este linșat public și amenințat cu plângeri la inspectorat și la poliție. Articolul este aici: http://giurgiu-net.ro/archives/53256. Totul a plecat de la postare pe o rețea de socializare a unui utilizator care nu-și dezvăluie identitatea și care l-a acuzat pe profesorul Pintilie că a dat note mai mici unor elevi la educație fizică, pe considerente politice, pentru a le scădea media în mod deliberat. Adrian Gabriel Pintilie s-a apărat și a explicat că notele pe care le dă elevilor țin exclusiv de performanțele acestora și nu de simpatii sau antipatii politice, iar în apărarea sa s-au exprimat și elevii săi. Din nefericire, în urma presiunilor, una dintre eleve a fost nevoită ulterior să nege afirmațiile făcute, susținând că a fost manipulată de Adrian Gabriel Pintilie. Remarcăm cu dezamăgire cum puterea PSD a recurs inclusiv la presiuni asupra unor elevi pentru a-și atinge propriile scopuri. 

Din păcate, ne aflăm în situația regretabilă în care un om nevionovat este presat să recunoască fapte pe care nu le-a comis, într-un stil asemănător practicilor bolșevice. Precizăm totodată că directoarea școlii respective este cumnata actualului președinte executiv al PSD, Niculae Bădălău.

Astfel de intimidări nu-și pot avea locul într-o țară democratică. Ele reprezintă încă o dovadă că pentru mai-marii PSD pluralitatea de opinie reprezintă un delict, iar respectul pentru profesori și oameni dedicați comunității nu reprezintă nimic. 

Sursă foto: Ziua News

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.