De ce „implicare”?

De ce „implicare”?

1.PNG Te salut, prietene! Îți scriu pentru că a mai trecut o zi și a mai trecut un an. Au trecut și alegerile locale. Împreună    am reușit să aprindem scânteia ce va aduce un viitor mai bun pentru România și tot împreună am făcut primii pași    către schimbarea așteptată de 26 de ani.

 

Totuși, îti mărturisesc, o mică urmă de tristețe mă apasă. Pe 5 iunie, doar unul din doi români a votat. Doar unul din doi români și-a făcut auzită vocea. Doar unul din doi și-a valorificat dreptul fundamental într-o țară democratică. Crezi că este suficient? Cei peste o mie de martiri ai Revoluției din 1989 ne privesc și și-au vărsat sângele pentru acest vis nobil devenit realitate: libertatea. Așa că te rog, om bun, te rog să îți amintești în veci jertfa lor și să le onorezi memoria luându-ți în propriile-ți mâini soarta și votând. Pentru tine, pentru copiii tăi și pentru Țară. Fără vocea ta, fără părerea ta și fără votul tău, viitorul este mai puțin luminos.

Cu siguranță îți vei spune că ai doar un vot la fel ca atâția alții și ca doar cu greu poți face diferența. Trebuie să ai însă încredere pentru că tu chiar poți face DIFERENȚA!

De exemplu, în anul 2000 în Statele Unite ale Americii, George W. Bush a câștigat în Florida la o diferență de numai 500 de voturi. 500 de voturi l-au ajutat să devină președinte. Cum putem oare să spunem atunci că suntem prea mici ca să fim auziți? Vocea ta se pierde în mulțime? Nu! Vocea ta devine o parte integrantă a voinței națiunii. Doar împreună cu tine destinul țării poate fi hotărât. Este o mare responsabilitate pe umerii tăi, cetățean al României, și în același timp un drept câștigat prin sânge!

Nu, nu este doar o bucată de hârtie. Este un simbol, un simbol al conștiinței curate și al responsabilității pe care fiecare dintre noi o avem. Pentru că dacă tu, prietene, te resemnezi și îți spui că oricum nimic nu se va schimba, alții vor decide pentru tine. Te vor face să te simți neînsemnat, un om printre atâția alții. Un trecător prin viața care cel mult ia cunoștință de ceea ce s-a hotărât mai sus.

Așa că te întreb, om bun: vei vota? Vei vrea ca vocea ta să fie auzită? Vei aduce schimbarea dorită de 26 de ani în țară?

Împreună pentru România!

Împreună vom reuși!

Alexandru-Victor Andrei

O reacţie

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.

  • Tudor-Ionu? Oprea
    Tudor-Ionu? Oprea
    published this page in BLOG 2016-07-08 14:15:39 +0300