Profil public


Activitatea lui Daniel Ciungu

 • posted about PACT pentru Educație on Facebook 2017-11-29 22:26:20 +0200
  Sign the petition: PACT pentru Educație

  PACT pentru Educație


  PACT SPUNE LUCRURILOR PE NUME


  Semnează și tu pentru o nouă grădiniță în Sectorul 6!

  16 SEMNATURI

  Construirea unei grădinițe și/sau creșe pe Strada Cernișoara nr.30, sector 6, București

  De ce este important?

  Este cunoscut faptul că la ora aceasta numărul grădinițelor și creșelor din sectorul 6 - București (și nu numai) este mult mai mic decât cel al copiilor înscriși iar cele care există sunt supraaglomerate, în fiecare an părinții chinuindu-se să prindă un loc la o instituție de stat, iar în anumite situații chiar apelează la rude pentru a-și muta domiciliul sau la atenții (șpăgi) pentru a prinde un loc.

  Ministerul Educației analizează în prezent „posibilitatea" de a modifica Legea educației pentru a introduce obligativitatea înscrierii copiilor la grădiniță. Înainte de această obligativitate, Ministerul Educației trebuie să pună la dispoziție baza materială a învățământului, adică spațiile pentru procesul de educație pe care doresc să-l facă obligatoriu.

  Din informațiile Digi24.ro, Primăriei Municipiului București vrea să ofere gratuit Protoieriei Sectorului 6 acest teren pentru construirea unei biserici. În acest sens propunem atât Primăriei cât și Protoieriei Sectorului 6 se ia în considerare o astfel de investiție în folosul comunității.

  Adaugă SEMNATURI
 • Spunem „NU” subordonării politice a AGERPRES

  38 SEMNĂTURI

  Spunem NU subordonării politice a instituţiilor media din România

  Planul PSD de transformare a României într-un regim iliberal continuă prin asaltul la independenţa presei. După atacurile la adresa justiţiei şi partenerilor externi (de exemplu, ambasada SUA), PSD mai face un pas spre scoaterea României din grupul democraţiilor liberale europene. Liviu Dragnea şi complicii săi plănuiesc să transforme agenţia naţională de presă, radioul şi televiziunea română în grupul de presă privat al PSD. 


  Ce vrea Guvernul PSD? Politizarea unei instituţii media fundamentale

  Actualul ministrul al Culturii dorește transformarea instituțiilor publice de media în biroul de presă al statului. Printr-un proiect de legei iniţiat de dl Lucian Romaşcanu se doreşte modificarea procedurii de numire şi demitere a directorului general al Agerpres, fără criterii profesionale care ar putea sta la baza votului împotriva raportului de activitate. Astfel, conducerea agenţiei naţionale de presă ar urma să fie controlată politic direct.  


  Cum funcţionează instituţia în momentul de faţă? Imixtiunea politică este limitată

  Conform legii în vigoare, Agerpres este condusă de un Consiliu Director, al cărui președinte este directorul general. Membrii Consiliului Director, în afară de președinte, sunt angajații prin concurs ai Agenției, fără imixtiune politică. Directorul general este numit de către premierul în funcție, numire urmată de un vot parlamentar.


  Ce vizează, de fapt, PSD? Acapararea instituţiilor media de stat

  Tot mai multe semnale din spaţiul public atrag atenţia asupra intenţiei PSD de a proceda în mod similar şi cu serviciile publice de televiziune sau radio. Scopul final ar fi contopirea celor trei sub o conducere unică, subordonată politic, ceea ce ar reprezenta o lovitură gravă la adresa democraţiei din România. Agerpres, Serviciul Român de Radiodifuziune şi Televiziunea Română sunt instituţii profesionale, nu politice. Această intenţie îngrijorătoare de a le acapara politic ar înscrie România pe o listă ruşinoasă de regimuri iliberale, alături de ţări precum Ungaria sau Polonia care au recurs la astfel de practici, atentând la unul dintre fundamentele democraţiei – liberatea presei.

  Adaugă SEMNĂTURI
 • posted about PRIMA PAGINA on Facebook 2017-07-26 16:14:36 +0300
  PACT este o platforma civica si politica foarte interesanta. Veniti alaturi de noi !

  Moto: Actualii politicieni se gândesc doar la următoarele alegeri. Adevărații lideri se gândesc și la următoarele generații.


  În februarie, în Piața Victoriei s-au aflat, la un loc, peste 600.000 de lideri. PACT a participat la protestele #rezist. OUG 13 a mobilizat pactiști din toată România și din străinătate care ni s-au alăturat la București pentru a protesta împotriva unui guvern care și-a pierdut legitimitatea.

 • signed Alegeri europarlamentare via 2017-07-26 16:14:16 +0300

  Alegeri europarlamentare

  Pentru a participa la alegerile europarlamentare cu liste complete, trebuie să strângem peste 200.000 de semnături. Pentru că cel mai important actor civic și politic este cetățeanul, strângem aceste semnături la firul ierbii, în România profundă. De aceea, nu investim sume fabuloase pentru a strânge semnăturile într-o perioadă foarte scurtă, ci construim pas cu pas aceste liste.

  Înscrie-te și tu pentru a semna listele PACT pentru alegerile europarlamentare.

   

  24,249 SEMNĂTURI

  Semnătura ta ne va permite să prezentăm liste pentru alegerile europarlamentare din 2019, conținând cei mai competenți și mai curați candidați la Parlamentul European. Candidaturile vor fi supuse dezbaterii publice iar dacă devii pactist, vei avea ocazia chiar sa votezi un candidat sau altul, pentru a ocupa o poziție pe listă sau chiar să candidezi și tu.

  De asemenea, PACT supune dezbaterii publice și interne, întregul său program și toate deciziile importante luate de către reprezentanți.

  Conform legii alegerilor, tabelul conținând semnăturile trebuie să conțină următoarele date de identificare:

  Nume | Prenume | Adresă | Localitate | B.I. / C.I. | Data nașterii | Serie | Număr | CNP

  De aceea, te rugăm să îți verifici adresa de e-mail și să completezi formularul anexat.

  Adaugă SEMNĂTURI
 • signed PACT PENTRU CETĂȚENI 2016-08-08 09:41:53 +0300

  PACT PENTRU CETĂȚENI

  6 semnătură

  În calitate de candidat la funcția de primar/consilier local/consilier județean pentru alegerile din data de 5 iunie 2016, mă angajez să respect și să duc la îndeplinire următorul Pact cu cetățenii pe care doresc să îi reprezint:

  1.     Doar profesioniști în administrația locală/județeană.

  • Voi depolitiza pe deplin administrația locală/județeană prin transparentizarea procesului de selecție a personalului și angajarea doar pe bază de competențe.
  • Voi susține stabilirea unor standarde clare de evaluare a performanței personalului din administrația locală/județeană.

  Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 30 de zile.

   

  2.     Transparență 100%.

  • Voi asigura transparența completă a activității autorității locale/județene pe care o voi reprezenta, prin transmiterea live, pe internet, a tuturor ședințelor Consiliului Local/Județean, precum și prin publicarea ordinii de zi, a minutelor ședințelor și hotărârilor adoptate în cadrul ședințelor pe site-ul oficial al instituției.
  • Voi publica pe site-ul oficial al instituției atât documentele prevăzute de legea nr. 544/2001 (de ex., programul de audiențe, bilanțul contabil, bugetul instituției), cât și alte documente de interes public: execuția bugetară; lista posturilor vacante; agenda zilnică a persoanelor din conducere; drepturile salariale ale persoanelor din aparatul public și beneficiile acestora; și formularele tip cerute de autorități persoanelor fizice/juridice.

  Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 30 de zile.

   

  3.     Implicarea activă a cetățenilor în luarea deciziilor.

  • Voi susține participarea civică prin includerea efectivă a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor. Temele si documentele ce vor fi dezbătute în ședințele de CL/CJ vor fi publicate cu minim o săptămână înainte de data ședinței, astfel încât cetățenii cu drept de vot să fie informați și să își poată exprima votul până la ora ședinței. Votul va putea fi acordat online sau în persoană la sediul instituției, iar eu mă angajez să susțin în fața Consiliului Local/Județean respectarea voinței cetățenilor astfel exprimate.
  • Voi introduce bugetarea participativă, astfel încât cetățenii să stabilească anual, în urma unor consultări în comunitate, proiectele prioritare.

  Termen de îndeplinire după preluarea mandatului: 90 de zile.

   

  4.     Banul public la vedere.

  • Voi elimina clientelismul și conflictul de interese la nivel local prin adoptarea unor măsuri de tipul open government, care să urmărească cheltuielile și sursa banilor din administrația locală.
  • Voi publica toate contractele Primăriei/Consiliului Local/Consiliului Județean pe site-ul instituției.
  • Voi publica lista tuturor furnizorilor de servicii și bunuri ai Primăriei/Consiliului Local/Consiliului Județean.
  • Voi susține obligativitatea ca toate achizițiile să se deruleze exclusiv online.

  Termen de îndeplinire: 90 zile.

   

  5.     Maxim două mandate.

  • În eventualitatea în care voi fi ales și apoi reales pentru aceeași poziție, mă angajez să nu candidez pentru un al treilea mandat pentru aceeași funcție și în aceeași circumscripție.

   

  În cazul în care în care nu voi respecta aceste angajamente, în termenele prevăzute, îmi voi depune mandatul.

  Adaugă semnătură