-
PACTUL DIASPOREI
#DiasporaAcasă
#AprindemLumina
#10august
CEREM CA
Vocea diasporei să fie ascultată: demisia Guvernului - numirea unui guvern provizoriu doar pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, în 6 luni.
Diaspora să voteze la toate alegerile. Vrem alegeri libere, fără semnături, fără prag, cu vot electronic și prin corespondență, în două tururi, cu vot uninominal, fără liste de partid, atât la alegerile prezidențiale cât și la cele parlamentare, primării, consilii locale și județene. Vrem garantarea acestui tip de alegeri chiar în Constituția României.
Votul diasporei să conteze. Românii din diaspora au fost uitaţi şi ignoraţi de cei care ne-au tot condus. Este inadmisibil ca 5 milioane de români (un sfert din populaţia României) să fie reprezentaţi de 4 deputaţi şi 2 senatori din totalul de 465 (!) de parlamentari. Am votat Președintele și ne-am trezit că altcineva are puterea. De aceea e nevoie de o nouă Constituție care să prevadă că avem un Președinte cu puteri reale, o justiție independentă şi o Curte Constituțională formată din magistrați. Cine e parlamentar nu poate fi și ministru. Vrem separarea puterilor în stat garantată chiar în Constituția României.
Prosperitatea ca în Vest și în România. Diaspora a cunoscut democrația și prosperitatea din Vest. România nu poate scăpa de sărăcie dacă nu investeşte în infrastructură. Vrem autostrăzi, spitale, școli, fonduri europene. Nu mai vrem bani acordaţi discreţionar de la bugetul de stat pentru mii de proiecte fără sanse de finalizare.Vrem absorbţie rapidă de fonduri europene.
Mai mult Vest, mai puţin Est. România trebuie să rămână în Uniunea Europeana, într-o piaţă liberă şi competitivă, apărată de NATO şi ancorată fără ezitări în valorile occidentale. Asta nu pot face comuniștii şi urmaşii lor. Vrem lustrație - fără foști comuniști și securiști angajați la stat.Copiii noștri să nu mai fie îndatorați. Viitoarele generații să nu mai fie de sacrificiu. Cerem deficit bugetar maxim 3% prevăzut prin lege - nu mai îndatorăm poporul pentru a da pomeni electorale.
Descentralizare și regionalizare. Orașele, comunele și satele noastre să nu mai stea cu mâna întinsă la Guvern. Puterea la comunitățile locale. Bugete regionale pentru ajutarea comunităților sărace.
ACEST MANIFEST VA FI CITIT PE DATA DE 10 AUGUST 2018 ÎN PIAȚA VICTORIEI PENTRU A FI CUNOSCUT DE TOȚI ROMÂNII ȘI VA FI TRANSMIS SEMNAT CĂTRE PREȘEDINȚIE, PARLAMENT, CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII, CURTE CONSTITUȚIONALĂ, COMISIA EUROPEANĂ, PARLAMENTUL EUROPEAN. SEMNEAZĂ ȘI TU!
NU AM VENIT ACASĂ SĂ STINGEM LUMINA.
AM VENIT SĂ O APRINDEM.
-
PACT pentru Constituție
PACT pentru Constituție
În ultimii doi ani, actuala Constituție și-a arătat, cu adevărat, ineficiența. Procesele decizionale pe care le propune arhitectura constituțională au dus, în fapt, la următoarele situații:
- Prim-ministrul a fost schimbat pentru că așa a vrut șeful de partid care controlează majoritatea din Parlament, deși acesta a fost ales cu câteva mii de voturi la el în județ. Executivul reprezentat de Președintele ales cu 6 milioane de voturi are prerogative restrânse, în timp ce executivul reprezentat de Guvernul ales cu 3,5 milioane de voturi are toate prerogativele și deține toată puterea. În aceste condiții, principiul legitimității executivului nu mai este respectat.
- La alegerile locale și parlamentare nu se aplică democrația, primarii sunt aleși și cu 15% din numărul de voturi, iar candidații independenți care au luat mai multe voturi decât partidele nu au intrat în Parlament. În aceste condiții, principiul îndeplinirii voinței majorității cu respectarea drepturilor minorității nu mai este respectat.
- Guvernul a încercat să controleze justiția, iar după ce nu a reușit, majoritatea parlamentară a pornit un război împotriva procurorilor care cercetează politicieni. De asemenea, Curtea Constituțională a fost infiltrată de foști politicieni care răstălmăcesc Constituția și dau hotărâri în funcție de interesele de moment, în loc să o apere. În aceste condiții, principiul separării puterilor în stat nu mai este respectat.
În aceste condiții, susținem modificarea Constituției pentru restabilirea democrației și introducerea următoarelor principii:
- Principiul legitimității executivului - Prim-ministrul să nu mai fie ales de o majoritate conjuncturală din Parlament sau susținut și manevrat de un șef de partid. Legitimitatea executivului provine din vot, iar puterea trebuie să o dețină persoana care obține 50%+1 din numărul de voturi ale cetățenilor, indiferent dacă direct (la persoană - regim prezidențial) sau indirect (la partid - regim parlamentar).
- Principiul majorității - Alegeri locale și parlamentare uninominale în două tururi prevăzute în Constituție, pentru a nu mai putea schimba legea după interesul de moment al partidelor.
- Principiul separării puterilor în stat - Activitatea procurorilor să se desfășoare sub autoritatea CSM și nu a Ministrului Justiției sau a unui alt politician. Curtea Constituțională să fie formată doar din judecători și nu din foști politicieni.
Pentru a demara o campanie de strângere de semnături pentru modificarea Constituției în sensul celor de mai sus, trebuie să aflăm în ce măsură dorești și tu să funcționăm după aceste principii - legitimitate / majoritate / separația puterilor în stat. Pentru acest motiv, am inițiat o petiție pentru a strânge semnături online. Dacă vrei să pornim această dezbatere, semnează și tu și roagă-i și pe alți prieteni să semneze și trimite-le această petiție.
SUSȚINE MAI JOS!
-
Alexandru Dan Baban NeacSu posted about MOŢIUNE on Facebook 2018-04-27 20:58:19 +0300Sign the petition: MOŢIUNE
MOŢIUNE
Moţiune civică de cenzură în 5 puncte:
-
Solicităm în stradă demisia de urgenţă a Vioricăi Dăncilă din funcţia de prim-ministru.
-
Facem apel la toate partidele de opozitie (PNL, USR, PMP), cât şi la partidele politice ALDE şi UDMR şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale să voteze orice moţiune de cenzură depusă în Parlament.
- Susţinem începerea negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare din care să nu facă parte PSD.
- Cerem liberalizarea urgentă a procesului electoral (alegeri locale în două tururi, eliminarea obligativităţii semnăturilor de susţinere şi eliminarea pragului electoral) inclusiv pentru alegerile europene.
- Solicităm stoparea urgentă a tuturor tentativelor de modificare a legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.
-
Solicităm în stradă demisia de urgenţă a Vioricăi Dăncilă din funcţia de prim-ministru.
-
Alexandru Dan Baban NeacSu posted about Semnează petiția pentru ca Lucian Mîndruță să intre în politică! on Facebook 2018-02-23 19:28:00 +0200Semnează petiția pentru ca Lucian Mîndruță să intre în politică alături de PACT.
Semnează petiția pentru ca Lucian să intre în politică.
Am citit și noi articolul scris de Lucian Mîndruță și credem că are dreptate. Trebuie să intrăm cât mai mulți în politică. Și noi ne-am făcut calculele. Pentru a schimba România este nevoie de un partid cu 40k+ membri care să candideze și la țară și la oraș și să pună și câte 10 Euro la un loc pentru a finanța toată povestea asta. Dar, cum spun americanii: „Don't just talk the walk, but walk the walk!”
Lucian Mîndruță este un om de dreapta. Și PACT e de dreapta. Lui Lucian îi place mai mult cu vestul decât cu estul. Și PACT susține parcursul euRO-atlantic al țării noastre. Lui Lucian îi place să meargă cu bicicleta. Și nouă. De fapt, chiar venim la sediu pe biciclete, iar politicile locale promovate de PACT susțin mobilitatea urbană durabilă. Lucian știe că nu statul te salvează de sărăcie. Și noi știm asta. Lucian Mîndruță nu crede în conspirații. Nici noi, chiar am fost victime colaterale ale unora. De fapt, cam tot ce susține mereu Lucian Mîndruță este aliniat cu doctrina PACT pentru România. Așa că ne-am hotărât să-l invităm pe Lucian să ni se alăture. Mai jos se află scrisoarea noastră către Lucian Mîndruță:
Dragă Lucian,
Vino în PACT și hai să facem politică împreună.
Poți intra pe site să afli mai multe despre noi. Putem lucra împreună la programul politic și la mesajele noastre. Ne poți ajuta cu imaginea și cu experiența ta. Putem schimba această țară în această generație, nu peste 1.000 de ani.
Sigur, nu avem foarte multe de pus pe masă, în afară de resursele noastre intelectuale și umane. Suntem un partid neparlamentar, o platformă civică și politică a comunităților locale din țară și din diaspora. Dar susținem și noi libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și EU.
Nu putem oferi funcții nici în stat. Când te invităm, de fapt îți dăm oportunitatea de a oferi mai mult decât a primi. Asta facem cu toții. Dar ai ocazia să vezi politica la firul ierbii așa cum e ea, de fapt.
Nu te invităm ca pe un privilegiat și nu punem pe masă, așa cum se poartă pe la case mai mari, „locuri pe liste”, dar avem ceva mai valoros: o procedură de intrare echitabilă și un partid în care oricine ar intra primește același tratament și are aceleași oportunități.
Nu în ultimul rând, nu te invităm să devii președinte, prim, secretar, sau alte funcții cu prescurtări criptate. La noi, cea mai importantă funcție e cea de membru.
Te invităm să te înscrii în PACT, un partid care se ghidează după următoarele valori: libertate, dreptate, unitate, responsabilitate și siguranță.
La final, Lucian, te lăsăm cu un gând: știi cine a lăsat-o singură pe Codruța? „Noi toți, care ne-am dus seara la miting. Și care dimineața am respins cu scârbă singura soluție fezabilă într-o democrație: să intrăm în politică.” Cine a spus asta e un tip deștept. Ar trebui să o facă primul. Hai!
PACT pentru România
Echipa
Semnați și voi pentru a-l convinge pe Lucian Mîndruță să intre în politcă alături de PACT pentru România. Noi promitem că îi vom transmite scrisoarea alături de persoanele care semnează.
Ah, și încă ceva: unul dintre colegii noștri, Dan Baban, mare pasionat de biciclete și activități outdoor, pune la bătaie o bicicletă pe care o vom face cadou aleatoriu, unuia dintre voi, cei care semnați scrisoarea. Mulțumim Dane!
-
PACT pentru autostrăzi
E TIMPUL SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME
România are nevoie de o rețea de 4.500 km de autostrăzi regionale. Acum nu avem nici 10% din ce e necesar. În afară de infrastructura susținută de Uniunea Europeană (TEN-T), avem nevoie de autostrăzi care să lege comunitățile mici de marile centre urbane. Nu trebuie să lăsăm comunități mai mici neconectate, pentru simplul motiv că sunt mai mici. Deci și un mic orășel din Moldova și un sat din Transilvania ar trebui să fie la 20 - 30 de minute de prima autostrada. Capetele autostrăzilor ar trebui să asigure minim 2 ieșiri la graniță pe toate punctele cardinale.
Promovează și tu următoarele obiective naționale:
- PACT susține dezvoltarea urbană după deviza „O oră până la un mare oraș și o oră până la aeroport”.
- Dezvoltarea cât mai rapidă a Autostrăzii Pitești-Sibiu. Legarea Constanței de Arad este bună nu numai pentru Dacia ci pentru întreaga economie românească.
- Dezvoltarea Autostrăzii Iași-Oradea. Legarea Moldovei de Transilvania servește nu numai deziderate economice ci și geopolitice - trebuie să ducem autostrada la granița cu Republica Moldova.
- Dezvoltarea centurii Clujului. Clujul are o dinamică de dezvoltare foarte rapidă și are nevoie de astfel de investiții în infrastructura majoră pentru a-și susține creșterea în anii următori.
- PACT susține dezvoltarea Aeroportului Brașov. Densitatea aeroporturilor în Europa este mult superioară celei din România iar Brașovul are șansa să devină unul din cele mai importante noduri logistice și turistice ale țarii.
- PACT susține dezvoltarea Aeroportului Brăila-Galați - a doua ce mai mare zonă metropolitană din România, după București încă nu are un aeroport funcțional.
Iar dacă locuiești într-un oraș mai mic din România și crezi că autostrada ar trebui să treacă și prin apropierea ta, lasă un comentariu mai jos, explicând situația. În EUROPA, în maxim 20 de minute ești pe autostradă.
-
Alexandru Dan Baban NeacSu posted about PACT pentru Educație on Facebook 2017-11-23 16:59:20 +0200Sign the petition: PACT pentru Educație. Pentru ca schimbarea incepe cu mine. Si cu tine.
PACT pentru Educație
PACT SPUNE LUCRURILOR PE NUME
Semnează și tu pentru o nouă grădiniță în Sectorul 6!
Construirea unei grădinițe și/sau creșe pe Strada Cernișoara nr.30, sector 6, București
De ce este important?
Este cunoscut faptul că la ora aceasta numărul grădinițelor și creșelor din sectorul 6 - București (și nu numai) este mult mai mic decât cel al copiilor înscriși iar cele care există sunt supraaglomerate, în fiecare an părinții chinuindu-se să prindă un loc la o instituție de stat, iar în anumite situații chiar apelează la rude pentru a-și muta domiciliul sau la atenții (șpăgi) pentru a prinde un loc.
Ministerul Educației analizează în prezent „posibilitatea" de a modifica Legea educației pentru a introduce obligativitatea înscrierii copiilor la grădiniță. Înainte de această obligativitate, Ministerul Educației trebuie să pună la dispoziție baza materială a învățământului, adică spațiile pentru procesul de educație pe care doresc să-l facă obligatoriu.
Din informațiile Digi24.ro, Primăriei Municipiului București vrea să ofere gratuit Protoieriei Sectorului 6 acest teren pentru construirea unei biserici. În acest sens propunem atât Primăriei cât și Protoieriei Sectorului 6 se ia în considerare o astfel de investiție în folosul comunității.
-
Alexandru Dan Baban NeacSu posted about Alegeri europarlamentare on Facebook 2017-07-28 16:58:44 +0300Am semnat pentru ca PACT să poată participa la alegerile europarlamentare. Semnează și tu!
Alegeri europarlamentare
Pentru a participa la alegerile europarlamentare cu liste complete, trebuie să strângem peste 200.000 de semnături. Pentru că cel mai important actor civic și politic este cetățeanul, strângem aceste semnături la firul ierbii, în România profundă. De aceea, nu investim sume fabuloase pentru a strânge semnăturile într-o perioadă foarte scurtă, ci construim pas cu pas aceste liste.
Înscrie-te și tu pentru a semna listele PACT pentru alegerile europarlamentare.
Semnătura ta ne va permite să prezentăm liste pentru alegerile europarlamentare din 2019, conținând cei mai competenți și mai curați candidați la Parlamentul European. Candidaturile vor fi supuse dezbaterii publice iar dacă devii pactist, vei avea ocazia chiar sa votezi un candidat sau altul, pentru a ocupa o poziție pe listă sau chiar să candidezi și tu.
De asemenea, PACT supune dezbaterii publice și interne, întregul său program și toate deciziile importante luate de către reprezentanți.
Conform legii alegerilor, tabelul conținând semnăturile trebuie să conțină următoarele date de identificare:
Nume | Prenume | Adresă | Localitate | B.I. / C.I. | Data nașterii | Serie | Număr | CNP
De aceea, te rugăm să îți verifici adresa de e-mail și să completezi formularul anexat.
-
Alexandru Dan Baban NeacSu posted about FII PACTIST on Facebook 2016-05-24 06:58:51 +0300PACTul pentru România depinde de fiecare dintre noi. Împreună mergem înainte!
APLICAȚIE
APLICĂ LA PACT!
România s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani, dar această dezvoltare, credem noi, a fost generată de românii obișnuiți, împreună, și nu de politicieni. România s-a dezvoltat în ciuda politicienilor și nu datorită lor. Dacă ai dubii că ar fi așa, răspunde la următoarele întrebări:
- Crezi că statul te apără de abuzurile altora?
- Crezi că statul cheltuie eficient banii pe care tu ii dai ?
- Crezi că politicienii care conduc statul sunt cinstiți ?
- Crezi că legile din România sunt bune și se aplică bine?
- Crezi că statul îi reprezintă bine pe românii plecați la muncă în străinătate?
- Crezi că statul român negociază eficient cu instituțiile Uniunii Europene sau cu alți parteneri externi, pentru ca tu să ai de câștigat?
- Te simți reprezentat de stat?
- Crezi că statul își dorește o economie de piață cu adevărat liberă și competitivă?
Dacă răspunsul la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, este „NU”, atunci te rugăm să te gândești și la următoarele:
- Cum se numește parlamentarul sau europarlamentarul care te reprezintă?
- Cum votează în Parlament, parlamentarul sau europarlamentarul care te reprezintă?
Dacă răspunsul la cel puțin una dintre întrebările de mai sus este „NU ȘTIU”, atunci ai ajuns unde trebuie.